» Promóció

Karpathos a szenvedélyes sziget

| | Nem érkezett még hozzászólás
A magyaroknak újdonság, a görögöknek azúr tenger gyöngyszeme, a helyieknek a földi paradicsom. Mindez nem más mint Karpathos, a különleges sziget, amelyet az IBUSZ elérhetővé tesz közvetlen repülőjáratával.

Égei-tenger gyöngyszeme. Földi paradicsom. Ez Karpathos, a görög sziget, amely mindössze 2 órányira található Budapestről az IBUSZ repülőjáratával.

Karpathos a vendégszerető helyiek és az újragondolt görög gasztronómia paradicsoma.

Az erdős hegyoldalak, az eldugott öblök és az olívaligetek szigete ez, de a világ egyik legszebb strandját és a legjobb görög falatokat is itt érdemes keresni, ugyanis a szigeten bármelyik jellegzetes görög ételt kóstoljuk is meg, a klasszikus ízeket helyi specialitásként újragondolva tálalják elénk.

A sziget nevének utótagját alkotó pathos kifejezése görögül szenvedélyt jelent (pátosz), így aztán a szigetről szóló prospektusok mind arról írnak, hogy Karpathosnak nemcsak az öbleibe, de a gasztronómiájába is könnyű szenvedélyesen beleszeretni.

Karpathos földrajzi fekvésének és történelmének köszönhetően számos kultúra keveredett földjén, a rajta felváltva uralkodó rómaiak és velenceiek éppúgy nyomot hagytak a helyiek népviseletében és gasztronómiájában, mint a törökök. Bárhol is járunk, mindenhol jellegzetes díszítésű házakkal, színes falakkal és a hagyományőrző falvak irigylésre méltó harmóniájával találkozunk. A sziget egyik legmagasabb pontján egy ókori akropolisz romja magasodik, amely az egyik legnépszerűbb, fotografálásra alkalmas hely a narancssárga naplementében.

A turisták inkább Karpathos déli, lankásabb részére járnak szívesebben, és leginkább a szűk utcákkal tarkított Pigadia fővárosa körül szállnak meg. Itt található Kárpathosz legnagyobb kikötője, ahol a színes bazársor mellett, hangulatos kávézók, bárok és tavernák sorakoznak.

Karpathos, ha nem is turista-szűz, de turisztikailag mégiscsak kiaknázatlan szigetnek számít, kevés utazási iroda veszi fel kínálatába. Budapestről érdemes repülővel menni, az IBUSZ például közvetlen charterjáratot üzemeltet a szigetre.

Azt mondják, aki egyszer eljut görög földre, azt mindig visszahúzza a szíve - mindegy, hogy a mediterrán klíma, az életfilozófia vagy a gasztronómia miatt, egy biztos aki Karpathosra eljut ellenállhatatlan vágyat érez majd, hogy újra lássa és átérezze a vadregényes kis sziget varázsát.

Egy biztos, aki Görögországba eljut, ellenállhatatlan vágyat érez majd, hogy újra lássa és átérezze sajátos varázslatos világát. Az IBUSZ-szal most repülővel és autóbusszal is eljuthat számos görög tengerparti üdülőhelyre:

Kréta, Rodosz, Korfu mellett Karpathos, Zakintos, Kefalónia szigetekre, míg autóbusszal Korfu, Zakinthos, Kefalónia szigetek, az Olymposzi Riviéra Chalkidiki (Sarti valamint Paralia üdülőhelyek) apartmanjai és szállodái várják az üdülni vágyókat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.