Külföldi készpénzfelvétel ingyen

Sokaknak a pénz kezelése a külföldi nyaralás fejtörője. Mennyi valutát váltsak? Készpénz vagy bankkártya? Tudok-e fizetni a kártyámmal egy görögországi vendéglőben? Minderre van talpraesett megoldás.

Idén nyárra, pontosabban a július 1. és augusztus 31. közötti időszakra visszahozzuk a díjmentes készpénzfelvételt minden külföldi UniCredit bankautomatára vonatkozóan – mondja Bunna Gyula, az UniCredit Bank ügyvezető igazgatója. A legtöbben ebben a két hónapban veszik ki a nyári szabadságukat, ilyenkor utaznak külföldre. Lakossági ügyfeleinknek nem szükséges valutát váltaniuk a nyaralás előtt, elég magukkal vinni UniCredit MasterCard vagy Maestro betéti bankkártyájukat, és Európa-szerte korlátlan számban vehetnek fel díjmentesen készpénzt az UniCredit ATM-ekből a Privát számlacsomagunk kivételével - az összes számlacsomagunk esetén.

Aki esetleg külföldön is kártyával fizetne, milyen költségekre számítson?

Ez mindig az adott banktól függ. Az UniCreditnél visszavonásig tartó akciónkban nemcsak itthon ingyenes jelenleg a kártyás vásárlás, hanem külföldön is az. Így nem kell nagyobb mennyiségű készpénzt vinni a nyaralásra, ami sok aggodalomtól megkímélheti az utazókat. A szállás vagy az autóbérlés költsége egy tíz napos nyaraláson már tetemes összegre rúghat, amit sokan biztonsági okokból nem szívesen tartanak maguknál készpénzben. Külföldön a készpénzfelvétel és a kártyás vásárlás esetén fontos arra is figyelni, hogy számoljunk az aktuális átváltási árfolyammal, ha a forintszámlánkról fizetünk, de egyes esetekben akkor is, ha devizaszámláról költünk.

A külföldi tranzakciók elszámolása devizában történik, egyes valutanemekben ez is költséges lehet.

Az UniCredit bankkártyákhoz több bankszámlát is be lehet állítani fedezetként, például ugyanahhoz a kártyához egy vagy több forint- és devizaszámla is kapcsolódhat. Így az ügyfél választhatja meg, hogy a készpénzfelvételek, ill. a kártyás vásárlások a számlák előre meghatározott sorrendjében vagy a kártyatársasági elszámolásnak megfelelő devizanemű számlára legyenek terhelve. Akik pedig nem akarnak az utazásszervezéssel bíbelődni, de fontos nekik a biztonság, azoknak az is előny, hogy a dombornyomott UniCredit kártyákhoz automatikus utasbiztosítás is jár.

A tájékoztatás nem teljes körű. Részletes információkért, és az akciós időszakon kívül érvényes díjtételeinkért kattintson ide: www.unicreditbank.hu/kulfoldi-penzfelvetel

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek