Boldog pillanatok "kölcsöntehénnel" Falusi üdülés Ausztriában

Boldog pillanatok "kölcsöntehénnel" Falusi üdülés Ausztriában.

„Tudod mi volt a legjobb a nyárban?" – kérdezi Matthias a nagymamáját. „Flori, a tehén. Megetethettem, és ihattam is a tejéből." Flori azon tehenek egyike, amelyek a nyarat a falusi gazdaságban töltik, hogy az ott nyaraló vendégek „saját" tehenükként gondozhassák. Matthias mélyen a szívébe zárta az „ő" Floriját, és a vidéken töltött hét végén nehéz volt az elválás. „A következő nyáron egész biztosan újra meglátogatlak, Flori" – ígérte az ötéves fiúcska. 

Forrás: Travelo

A boldog pillanatok értékesek és feledhetetlenek

A falusi üdülés boldog pillanatok egész sorát kínálja: ilyen, amikor a gyermekek a házigazdával, Luiggival bemehetnek az istállóba, hogy megetessék a teheneket. Az is ámulatba ejtő ám, hogy ezután milyen sok tejet adnak a tehenek. És milyen ízletes is a frissen fejt tej, még melegen, azzal a finom habbal a tetején... Judith, a háziasszony is igazi finomságokat varázsol a tejből: joghurtot, túrót, sajtot és még sok minden mást. Ez mind hozzátartozik egy ízletes falusi reggelihez. Egy falusi üdülés alkalmával kulináris élményekben garantáltan nem szenvedünk hiányt. Az alma, a sárgarépa, a metélőhagyma és társai a saját konyhakertből kerülnek az asztalunkra. Ráadásul minden régiónak megvannak a specialitásai: tiroli szalonnás gombóc, wachaui sárgabarackos gombóc, karintiai töltött tésztatáska, pálinkák, borok és még sok minden más. A kulináris élvezetek mellett legalább olyan fontosak a közös élmények is: például a háziasszonnyal közösen történő lekvárfőzés vagy kenyérsütés. Vagy inkább néhány titkos receptre vágyna a gyógynövényekkel kapcsolatban? Egy-két tippet egészen biztosan hazavihetünk magukkal emlékbe a falusi üdülésről...

Forrás: Travelo

Részvétel engedélyezve

A falusi üdüléshez hozzátartozik, hogy segítünk a ház körüli teendőkben: a kora reggeli istállótakarítás garantáltan beindítja a vérkeringést. Ki hozza be a friss tojásokat a csirkeólból? És Mina a cica, Timmo a kutya, valamint Öhrli a nyúl is szeretne még egy kis simogatást. Akinek kedve van, segíthet vagy akár kikapcsolódhat túrázás és hegyikerékpározás közben, esetleg az almafa alatt álló nyugágyban heverészve. A falusi üdülés Ausztriában nyugodt és természetközeli üdülést garantál, a legtöbb esetben autómentes övezetben és idilli fekvéssel. A vidék ritmusában és állatok közelében – ez tetszik az egész családnak. A falusi üdülés valódi családi kikapcsolódás barátoknál: a szívélyes vendéglátás csak természetes.

Forrás: Travelo

Hobbiborász egy üdülés erejéig

Egészen közel lenni a történésekhez – ezt a borkedvelők is szeretik. Most közvetlen közelről kísérhetik figyelemmel az érett szőlőfürtök kézzel történő szüretelését és préselését. Akinek kedve van, segíthet is. A jól végzett munka után pedig jöhet a jutalom, az ősrégi borospincében történő borkóstolás. Aki az üdülése alatt hobbiborász szeretne lenni, valóra válthatja álmát egy borászgazdánál töltött kikapcsolódás alkalmával. Az elszállásolás egy hagyományőrző borászatnál, egy modern vincellérházban vagy egy romantikus hangulatú pincesoron történik. A kényelmes üdülőházak mindegyike a szőlőskertek kellős közepén fekszik, és varázslatos körpanorámát kínál.

Forrás: Travelo

Boldog pillanatok az égbolthoz közel

Hogyan is lehet felvázolni egy alpesi gazdaságnál töltött üdülés hangulatát? Talán panorámaképekkel, hegycsúcsokkal és a mindent körülölelő nyugalommal. Számtalan falusi gazdaság rendelkezik alpesi kunyhóval is, amelyeket a nyári hónapban kiadnak vendégeknek. A kínálat az egyszerű, hangulatos kunyhótól a wellnessrészleggel is felszerelt luxusfaházakig terjed. A szálláshelyek ideális kiindulópontként szolgálnak túrázáshoz, a környező hegyvidék felfedezéséhez.

Forrás: Travelo

Boldog pillanatok mindenkinek

Legyen szó falusi üdülésről egy vincellérnél vagy egy alpesi kunyhóban, egy baba- és gyermekbarát falusi szálláshelyen vagy bio- és vitálgazdaságban, egy akadálymentes falusi háznál vagy egy lovasgazdaságban – a Falusi Üdülés Ausztriában Szövetség 2500 minőségileg ellenőrzött és virágokkal kategorizált szálláshelykínálatában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

További információk, katalógusrendelés és foglalás:

www.falusiudules-ausztriaban.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek