» Promóció

Boldog pillanatok „kölcsöntehénnel” Falusi üdülés Ausztriában

| | Nem érkezett még hozzászólás

„Tudod mi volt a legjobb a nyárban?” – kérdezi Matthias a nagymamáját. „Flori, a tehén. Megetethettem, és ihattam is a tejéből.” Flori azon tehenek egyike, amelyek a nyarat a falusi gazdaságban töltik, hogy az ott nyaraló vendégek „saját” tehenükként gondozhassák. Matthias mélyen a szívébe zárta az „ő” Floriját, és a vidéken töltött hét végén nehéz volt az elválás. „A következő nyáron egész biztosan újra meglátogatlak, Flori” – ígérte az ötéves fiúcska.

A boldog pillanatok értékesek és feledhetetlenek

A falusi üdülés boldog pillanatok egész sorát kínálja: ilyen, amikor a gyermekek a házigazdával, Luiggival bemehetnek az istállóba, hogy megetessék a teheneket. Az is ámulatba ejtő ám, hogy ezután milyen sok tejet adnak a tehenek. És milyen ízletes is a frissen fejt tej, még melegen, azzal a finom habbal a tetején... Judith, a háziasszony is igazi finomságokat varázsol a tejből: joghurtot, túrót, sajtot és még sok minden mást. Ez mind hozzátartozik egy ízletes falusi reggelihez. Egy falusi üdülés alkalmával kulináris élményekben garantáltan nem szenvedünk hiányt. Az alma, a sárgarépa, a metélőhagyma és társai a saját konyhakertből kerülnek az asztalunkra. Ráadásul minden régiónak megvannak a specialitásai: tiroli szalonnás gombóc, wachaui sárgabarackos gombóc, karintiai töltött tésztatáska, pálinkák, borok és még sok minden más. A kulináris élvezetek mellett legalább olyan fontosak a közös élmények is: például a háziasszonnyal közösen történő lekvárfőzés vagy kenyérsütés. Vagy inkább néhány titkos receptre vágyna a gyógynövényekkel kapcsolatban? Egy-két tippet egészen biztosan hazavihetünk magukkal emlékbe a falusi üdülésről...

Részvétel engedélyezve

A falusi üdüléshez hozzátartozik, hogy segítünk a ház körüli teendőkben: a kora reggeli istállótakarítás garantáltan beindítja a vérkeringést. Ki hozza be a friss tojásokat a csirkeólból? És Mina a cica, Timmo a kutya, valamint Öhrli a nyúl is szeretne még egy kis simogatást. Akinek kedve van, segíthet vagy akár kikapcsolódhat túrázás és hegyikerékpározás közben, esetleg az almafa alatt álló nyugágyban heverészve. A falusi üdülés Ausztriában nyugodt és természetközeli üdülést garantál, a legtöbb esetben autómentes övezetben és idilli fekvéssel. A vidék ritmusában és állatok közelében – ez tetszik az egész családnak. A falusi üdülés valódi családi kikapcsolódás barátoknál: a szívélyes vendéglátás csak természetes.

Hobbiborász egy üdülés erejéig

Egészen közel lenni a történésekhez – ezt a borkedvelők is szeretik. Most közvetlen közelről kísérhetik figyelemmel az érett szőlőfürtök kézzel történő szüretelését és préselését. Akinek kedve van, segíthet is. A jól végzett munka után pedig jöhet a jutalom, az ősrégi borospincében történő borkóstolás. Aki az üdülése alatt hobbiborász szeretne lenni, valóra válthatja álmát egy borászgazdánál töltött kikapcsolódás alkalmával. Az elszállásolás egy hagyományőrző borászatnál, egy modern vincellérházban vagy egy romantikus hangulatú pincesoron történik. A kényelmes üdülőházak mindegyike a szőlőskertek kellős közepén fekszik, és varázslatos körpanorámát kínál.

Boldog pillanatok az égbolthoz közel

Hogyan is lehet felvázolni egy alpesi gazdaságnál töltött üdülés hangulatát? Talán panorámaképekkel, hegycsúcsokkal és a mindent körülölelő nyugalommal. Számtalan falusi gazdaság rendelkezik alpesi kunyhóval is, amelyeket a nyári hónapban kiadnak vendégeknek. A kínálat az egyszerű, hangulatos kunyhótól a wellnessrészleggel is felszerelt luxusfaházakig terjed. A szálláshelyek ideális kiindulópontként szolgálnak túrázáshoz, a környező hegyvidék felfedezéséhez.

Boldog pillanatok mindenkinek

Legyen szó falusi üdülésről egy vincellérnél vagy egy alpesi kunyhóban, egy baba- és gyermekbarát falusi szálláshelyen vagy bio- és vitálgazdaságban, egy akadálymentes falusi háznál vagy egy lovasgazdaságban – a Falusi Üdülés Ausztriában Szövetség 2500 minőségileg ellenőrzött és virágokkal kategorizált szálláshelykínálatában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

További információk, katalógusrendelés és foglalás:

www.falusiudules-ausztriaban.hu

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.