» Promóció

Körösök Völgye, a határtalan természet!

| | Nem érkezett még hozzászólás
TERMÉSZETes élmények, aktív CSALÁDI programok, KALANDOS bringa túrák, ÖKOturisztikai fejlesztések és környezetnevelési képzések sora várja mindazokat, akik a Körösök Völgye turisztikai térségbe és a Békéscsaba szívében fekvő Széchenyi ligetbe látogatnak.

A tavasz beköszöntével a fák virágzása, a madarak csicsergése, a szép idő egyértelműen a természeti környezetbe hívogatja az embert, ha pedig ebbe illő turisztikai fejlesztésekkel, szemléletformáló tevékenységekkel találkozhat, megéri ellátogatni és személyesen megtapasztalni az élményeket a békéscsabai Körösök Völgye Látogatóközpontban.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 25 millió forint támogatást nyert a Térségi turizmus fellendítését célzó promóciós és marketing tevékenységekre, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - Térségen belüli szakmai együttműködés intézkedés keretében.

A program célja, hogy a Körösök Völgye Közép-Európa és a Kárpát-medence egyik önálló, határokon átnyúló turisztikai célterülete legyen.

Néhány évvel ezelőtt indult el az a tudatos munka, melynek szereplői a Körösök Völgye értékeire egy komplexebb látásmód szerint, összetartozó földrajzi, vízrajzi területként tekintenek, figyelembe véve a korszak átalakuló turizmusának élménykereső jellegét. A 2002-ben létrejött Körösök Völgye Natúrpark Egyesület felismerve a Körösök Völgyéért történő széles körű együttműködés fontosságát, térség menti települések önkormányzatait, civil szervezeteit és gazdasági szereplőit igyekezett a cél érdekében összefogni, megerősítve ezzel a térségi szereplők közötti kohéziót.

A közös célokhoz kapcsolódó, immáron szerteágazó tevékenységek fókuszpontjává a békéscsabai Széchenyi ligetben található Körösök Völgye Látogatóközpont vált. 2010-től egyre mozgalmasabbá vált az élet a liget háza táján. A LEADER program keretében az Egyesület mindennapi munkájával, azt szeretné elérni, hogy a Körösök Völgye márkanév országos szinten is ismertté váljon. Az aktív turizmus részeként, vízi-, kerékpáros-, gyalogos -, és ökotúrák várják az érdeklődőket, a kultúra és a néphagyományok ápolását, történelmi rendezvényekkel, gasztronómiai programokkal, különböző, országosan egyedülálló környezeti- és szemléletformáló képzésekkel valamint interaktív programokkal segítik elő: Szarvasi Szilvanapok, Békéscsabai Kolbászfesztivál, Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál, Zöldülj! Fordulj!

Baran Ádám, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet vezetője elmondta, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Körösök Völgye turisztikai márkanév megteremtésében főkoordinátori szerepet lát el a határmenti térségben és a jövőben azon dolgozik, hogy bekerüljön Magyarország TOP 5, hazai turisztikai célpontja közé határon innen és a Kárpát-medencében.

 

              Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
3 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.