Air France KLM, Alitalia és Delta Air Lines - a legnagyobb transzatlanti vállalati szövetség Világszerte 900 desztináció

Szinte az egész világ elérhető

Az Air France KLM, Alitalia és Delta Air Lines légitársaságok között létrejött vállalati fúziónak köszönhetően a világ több mint 900 úti célja vált könnyen elérhetővé; a közös transzatlanti hálózat közel 300 észak-amerikai, illetve körülbelül 200 európai, ázsiai és latin amerikai célállomást számlál világszerte. A vállalati szövetség összesen 144 repülőgépet üzemeltet, melyek naponta 250 járatot teljesítenek.

Forrás: Origo

Kényelem, magas minőségű szolgáltatások

A transzatlanti szövetség hét központi repülőtér köré szerveződik: Amszterdam, Atlanta, Detroit, Minneapolis, a New York-i J.F. Kennedy, a párizsi Charles de Gaulle és a római Fiumicino. Ugyanakkor számos más forgalmas légikikötő is fontos szerepet játszik a szövetség mindennapi járatforgalmának lebonyolításában, így például Cincinnati, Lyon, Milánó, Salt Lake City és Memphis városok repülőtere is. Ezen repterek közös jellemzője az utasok számára nyújtott szolgáltatások magas színvonala.

A szövetség járatain utazók problémamentes utazását segíti még a non-stop telefonos szolgálat, mely egyaránt rendelkezésre áll az európai és az észak-amerikai kontinensen is.

Forrás: Origo

Törzsutas programok vonzó előnyökkel

A szövetség számos törzsutas programot is kínál utasai részére – minden járaton gyűjthetők Flying Blue, MilleMiglia vagy SkyMiles mérföldek is. A hűségprogramok jelentősen megkönnyíthetik az utazást, hiszen a tagok akár poggyász-szállítással, étkezéssel, repülőjegy vásárlással és rekreációs szolgáltatásokkal kapcsolatos előnyöket is élvezhetnek.

17 millió utas már bizalmat szavazott

A legnagyobb transzatlanti vállalati szövetség 17 millió utast szállít évente, ami az Európa és Észak-Amerika közti légiforgalom 26%-át teszi ki. Ez annak köszönhető, hogy a kiterjedt hálózat rendkívüli hatékonyságot biztosít – szinte az egész világot elérhetővé teszi. Ugyanakkor mérete nem megy a minőség rovására, aminek legfőbb bizonyítékát a kifogástalan szolgáltatások adják.

A kezdetektől napjainkig

A KLM és a Northwest Airlines légitársaságok 1997-ben aláírt megállapodásával létrejött a légiközlekedési iparág első vállalati szövetsége. Ezt követően az Air France és a Delta Air Lines 2007-ben kezdte meg együttműködését, melyhez 2010-ben az Alitalia is csatlakozott, és ezzel létrejött a legnagyobb transzatlanti vállalati szövetség. Ez a négy nagy légitársaság (Air France KLM, Delta Air Lines, Alitalia) tagja a SkyTeam légiszövetségnek is, mely a második legnagyobb globális légiszövetség. Az Air France KLM, az Alitalia és a Delta Air Lines közt létrejött szövetség mérföldkő a légitársaságok közti együttműködésekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek