Ágyi poloskák taroltak egy British Airways járaton

Ágyi poloskák taroltak egy British Airways járaton

Anyát és lányát is véresre csípték a British Airways járatán az ülésekben megbúvó ágyi poloskák – írja a TravelPulse.

A magyar származású, 38 éves Heather Szilagyi és hétéves kislánya október közepén repült Torontóból Londonba, amikor az eset történt. Amikor felfedezték a bogarakat, segítséget kértek a személyzettől, ám ők nem tudtak tiszta üléshuzatot adni, sem más megoldást találni a problémára, mert a gép zsúfolásig tele volt.

Ezek a rovarok annyira aprók, hogy észrevenni is nehéz őket, még akkor is, amikor éppen csípnek. Csupán később jelentkeznek a csípés jelei – előfordul, hogy napokkal később. Ez esetben viszont egy bogár épp az orra előtt esett rá az anya ölében tartott párnára, amit az készséggel át is nyújtott az utaskísérőnek. A poloska azonban nem járt egyedül: például a monitoron is átszaladt egy, de elkapni nem sikerült.

A csípés tünetei azonban másnap reggel már láthatóak voltak: sőt, némelyik vérzett is.

A British Airways közleményt adott ki az esetről, melyben sajnálatát fejezi ki, hozzátéve, hogy tárgyal az érintettekkel a kártérítésről. Mint elmondták, évi 280 ezer járatukon szinte soha nem fordul elő ehhez hasonló eset, mert igen szigorúan előírásokkal szabályozzák a gépeken a higiéniát. Az ágyi poloska jelensége világszerte rengeteg szállodában és légitársaságnál okoz problémát.

Mint a család elmondta, a visszaút simán zajlott, és a figyelmes személyzettől a legjobb helyeket kapták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek