Farkasok támadhattak meg és faltak fel egy turistát Görögországban

Farkasok támadhattak meg és faltak fel egy turistát Görögországban

Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találták meg - közölte szerdán a halottkém vizsgálata befejezésével - írja az MTI.

Nikosz Kifnidisz elmondta, hogy a nő medencecsontjain nagy harapásnyomokat talált, és testének egy nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette, hogy ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes. A csontmaradványokat szombaton találták meg a Szalonikitől 285 kilométerre keletre fekvő Petrota falu közelében.

A maradványok mellett találtak egy Celia Lois Hollingworth névre kiállított útlevelet, a 63 éves asszony eltűnését a térségben az athéni brit nagykövetség jelentette be pénteken. A nő testvére értesítette a brit hatóságokat arról, hogy nővére telefonon arról beszélt neki, kutyák támadták meg. A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy a brit turistáé.

"Arra a következtetésre jutottam, hogy a nőt vadállatok támadták meg, amelyek felfalták. Vagy egy farkas, vagy farkasok ették meg őt" - hangoztatta Kifnidisz. Görögország kietlen vidékein élnek farkasok, és Petrota térségében is látták őket, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben nem jegyeztek fel ilyen esetet. A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre - tette hozzá a halottkém.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek