» Hírek

Halálra égett egy férfi a Burning Man fesztivál tüzes ceremóniáján

| | Nem érkezett még hozzászólás

A tűzbe vetette magát egy férfi az amerikai Burning Man fesztiválon, majd néhány órával később belehalt sérüléseibe a kórházban - írja az MTI a helyi rendőrség közlése alapján, amely nyomozást indított az ügyben.

A 41 éves Aaron Joel Mitchell szombat este, a fesztivál egyik leglátványosabb ceremóniáján, egy 12 méter magas, fából készült emberszobor elégetése közben vetette magát a lángok közé, miután átverekedte magát a biztonsági őrökön.

Jerry Allen Pershing megyei rendőrfőnök szerint nagyjából 50 ezer fős tömeg volt jelen, amikor a fesztivál tűzoltói kihozták a férfit a lángok közül. Mitchellt a kaliforniai UC Davis kórházba szállították, ahol vasárnap reggelre belehalt a sérüléseibe. A rendőrfőnök szerint az orvosok megerősítették, hogy Mitchell nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, de a toxikológiai eredményekre még várni kell.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy szándékosan tette-e a dolgot, vagy kábítószer hatása alatt cselekedett" - fogalmazott Allen, hozzátéve, hogy Mitchell amerikai állampolgár volt, de feleségével Svájcban éltek. A kilencnapos fesztivál szervezői lefújták a vasárnapra tervezett égetések egy részét, de a hétfőn véget érő rendezvény záróakkordjának számító templomégetést megtartották.

A rendőrfőnök szerint a résztvevők korábban is megpróbáltak már berohanni a lángok közé és többen is megsérültek már amiatt, hogy az izzó parázson keresztülgázolva próbáltak valami kis szuvenírt szerezni maguknak. Allen szerint a résztvevők megfékezésére nem elegendő megoldás az, hogy a szervezők egy csapatnyi biztonsági embert állítanak a máglyák köré. Hozzátette, ez az első eset, hogy valaki így átjutott a biztonsági zónán.

Idén több mint 70 ezren látogattak ki a nevadai Black Rock-sivatagban megrendezett zenei és művészeti fesztiválra. A fogyasztói társadalom kritikáját megfogalmazó rendezvényt San Franciscóban tartották meg először, majd 1990-ben átköltöztették Nevadába. A művészeti fesztivál egyik védjegyének számítanak azok a képzőművészeti alkotások, amelyeket a résztvevők építenek és állítanak ki a kiszáradt tómederben. A sivatagi show-n vállalatigazgatók, hollywoodi filmcsillagok ugyanúgy megfordulnak, mint a legnevesebb dj-k és előadóművészek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.