» Hírek

Népszerű olasz városok igyekeznek megelőzni a terrorcselekményeket

| | Nem érkezett még hozzászólás

A múlt csütörtöki barcelonai és cambrils-i merényletek kapcsán az olasz hatóságok úgy döntöttek, lépéseket tesznek azért, hogy megelőzzék a hasonló terrorcselekményeket Olaszország főbb városaiban – írja az Independent.

Bár Olaszországban még sosem történt hasonló eset, az iszlám állam fenyegetéseiben többször is leszögezte, hogy a célpontok közé tartozik. Ezért Rómában, Milánóban és Torinóban megerősítették a rendőri védelmet a turisták által leglátogatottabb látványosságok környékén, illetve a sétálóutcákban. 

Bologna főterének éjszakai látképe, középen a San Petronióval - a téren rengeteg turista szokott egyidőben tartózkodni
Bologna főterének éjszakai látképe, középen a San Petronióval - a téren rengeteg turista szokott egyidőben tartózkodniFotó: Vinci71 / Flickr.com

Milánóban a Dómhoz vezető utcákra betontömböket telepítettek a hétvégén, melyek megakadályozzák, hogy bárki a járókelők közé hajtson, Bolognában és Torinóban pedig hasonló megoldásokkal elválasztották az autóforgalmat a járdától. Bolognában a járőrök számát is megsokszorozták a San Petronio bazilika környékén, ez ugyanis a szélsőséges iszlamisták kiemelt célpontja – a templomban található Giovanni da Modena 15. századi freskója, mely Mohamed prófétát ábrázolja, amint az ördög megkísérti. 

A szicíliai Palermo szintén alkalmazza a betontömböket utcáin, Firenzében pedig jelenleg is tárgyal erről a városvezetés. Genovában és Nápolyban a készenléti rendőrök számát fokozták. 

Vasárnap közölte az olasz média, hogy Rómában a fő bevásárlóutca, a Via dei Corso  és a Piazza Veneziát és a Colosseumot összekötő Via dei Fori Imperiali mentén fognak betontömböket kihelyezni. A Szent Péter térhez vezető Via della Conciliazione mentén már most van ilyen védelem. 

Olaszország egyébként már az elmúlt években szigorú terrorellenes intézkedéseket léptetett életbe: hatezer fővel növelte a járőrök számát, folyamatosan figyeli a muszlim lakosságot, és kitoloncolja az állampolgársággal nem rendelkező, potenciális veszélyt jelentő személyeket. 2015 óta összesen 202 embert toloncoltak ki e szabály alapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.