Az állomásnak hajtott egy vonat Barcelonában

Az állomásnak hajtott egy vonat Barcelonában

Körülbelül ötven ember megsérült, amikor vasúti ütközőbaknak hajtott egy elővárosi vonat péntek reggel az egyik barcelonai pályaudvaron.

A személyvonat a Tarragona tartománybeli Sant Vicenç de Caldersből érkezett a barcelonai pályaudvarra, az Estación de Francia állomásra. A félszáz sérültből tizenhét embert kellett kórházba szállítani, a többieket a helyszínen látták el. Öten súlyosan megsérültek, köztük van a mozdonyvezető is - írja az MTI.

 

Fotó: Quique Garcia / MTI / EPA

A Reuters hírügynökség ötvennégy sérültről, köztük húsz kórházi ellátásra szoruló utasról tud, de ettől eltérő számok is napvilágot láttak.

Az emberek többsége egyébként már a leszálláshoz készülődött, amikor a baleset történt. Az ABC News által megszólaltatott egyik utas, Said Saharaui szerint „A vezető érezhetően behúzta a féket, de ezzel egyidejűleg egy rémes csattanás hallatszott, az utasok pedig a földre zuhantak. Csak az ütközés után tudott végleg megállni a vonat."

A baleset kapcsán vizsgálat indult.

A régióban egyébként egynapos sztrájkot hirdettek az állami vasúttársaság, a RENFE dolgozói - a reggeli vonat a minimum szolgáltatás része volt, amire az állam kötelezte az érintetteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek