Jelentős késésekre kell ma számítani nemzetközi és belföldi vonatokon is

Jelentős késésekre kell ma számítani nemzetközi és belföldi vonatokon is

Szerdán délelőtt fél 10-től rendőrségi intézkedés miatt a nemzetközi vonatok közlekedése ideiglenesen leállt az országos vasúthálózaton. A szerelvények az átvizsgálásuk után folytathatják útjukat. Ma éjfélig a rendőrség minden belépő nemzetközi vonatot átvizsgál a határon, ezért a nemzetközi, illetve némely belföldi járat esetében is késésekre kell számítani.

Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is.

A kialakult helyzet miatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Friss információ a MÁV-tól

Délután háromnegyed 1-kor a rendőrség befejezte valamennyi útközben feltartóztatott nemzetközi vonat átvizsgálását, így minden járat folytathatja útját. Ma éjfélig a rendőrség minden a határon belépő járatot átvizsgál, ezért a nemzetközi forgalomban késésekre kell számítani.

Nemzetközi utazással kapcsolatos tudnivalók:

Amennyiben a nemzetközi utas az utazásáról teljes mértékben lemond, a MÁV-START az eredeti kiinduló állomásra díjmentesen visszaszállítja, a menetjegy és a helybiztosítás díját teljes egészégben visszatéríti (kezelési költség levonása nélkül).Amennyiben utazását a holnapi napra halasztja, a MÁV-START a kiinduló állomásra díjmentesen visszaszállítja. A menetjegye érvénytartamát (amennyiben szükséges) meghosszabbítja a következő napra. A mai napra szóló helybiztosítása a holnapi napra már nem érvényes, de a MÁV-START díjmentesen a holnapi napra új helybiztosítást ad ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek