» Hírek

Hurghadában turistákat késeltek meg, ketten meghaltak

| | Nem érkezett még hozzászólás

Hat turistát megkéseltek pénteken a kelet-egyiptomi, vörös-tengeri Hurghada üdülőhelyen, biztonsági források újabb közlése szerint két német állampolgár meghalt – írja az MTI.

Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített. A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan. Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították.

Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint a támadót elfogták, és egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre.

Az egyik szálloda, ahol a késelő áldozatokat szedett
Az egyik szálloda, ahol a késelő áldozatokat szedettFotó: MTI / EPA

A belügyminisztérium hozzátette, a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés.

Hurghadában 2016 januárjában két, lőfegyverrel, késsel és egy robbanómellénnyel felszerelkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam dzsihadista csoport szimpatizánsai voltak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
14 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
2 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
4 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.