» Hírek

Néhány nap múlva megkezdik a London-Perth nonstop járatra a jegyárusítást

| | Nem érkezett még hozzászólás

Néhány nappal azelőtt, hogy a Qantas ausztrál légitársaság nonstop London-Perth járata elindulna, az Independent már közölte a várható menetrendet és részleteket is az új járatról.

A várhatóan 2018. március 26-án induló járatra néhány nap múlva már megkezdik a jegyek árusítását. Utanként nagyjából 150 fonttal kerülnek majd többe, mint a mostani, egy vagy két megállós járatokra szóló jegyek, ennyi tehát a közvetlen út felára. Az utasok tizenhét órát töltenek majd egyhuzamban egy Boeing 787-9 fedélzetén, hogy az Egyesült Királyságból Ausztráliába eljussanak. A 9009 mérföldes út vonalát az uralkodó szelek és geopolitikai megfontolások is befolyásolják: a legrövidebb út ugyanis a Krím-félsziget felett vezetne. A gép a Kaukázus és Irán után Sri Lanka felé repül, itt pedig ráfordul az Indiai-óceánra.

A Londonból délelőtt tízkor induló gépen Németország felett kezdik el felszolgálni az ebédet, az Arab-tenger felett pedig a vacsorát. Reggelit két órával a Perth-be érkezés előtt kapnak az utasok. Amikor a gép megérkezik helyi idő szerint délben, többen bizonyára alig várják már, hogy kinyújtóztathassák tagjaikat, de lesznek olyanok, akik maradnak a második felvonásra: a gép ugyanis kis pihenőt követően továbbindul majd további négy és fél órás útjára Melbourne-be. A Melbourne-be szóló jegy egyébként várhatóan kicsit kevesebbe kerül majd, mint a csak Perth-be szóló.

A Qantas úgy véli, hiánypótló lesz a járat, mert Perth Ausztrália legjobban elszigetelt tagállami fővárosa, melynek kétmillió lakosából rengeteg a brit születésű: az itt élők több mint tíz százaléka. Ők nyilván nem örültek, amikor egy évtizeddel ezelőtt megszűnt az akkori közvetlen London-Perth járat. 

A visszaútra a gép este tíz után indul majd, és másnap este hét körül érkezik Londonba. Az út az uralkodó szélirányok miatt egy órával hosszabb lesz, mint kelet felé.

A jelenleg leghosszabb nonstop járat rekordját a Qatar Airways tartja Doha-Auckland járatával, mely 9025 mérföldes hosszában és időtartamában is nagyon hasonló a Heathrow-Perth járatéhoz.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.