» Hírek

A leggings nem elfogadható viselet a United Airlines szerint

| | Nem érkezett még hozzászólás

Nem engedtek fel két tinédzser lányt a United Airlines egyik járatára vasárnap, mert speciális utasként a fiatalok nem tartották be a rájuk vonatkozó öltözködési előírásokat – írja az MTI az esetről, mely nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában.

A légitársaság tájékoztatása szerint a kísérettel utazó kiskamasz lányoktól nem tagadták volna meg a felszállást, amennyiben fizető utasok lettek voltak. Mint kiderült, a lányok engedelmeskedtek a légitársaság utasításának, és átöltöztek. Ők és kísérőjük lekésték a járatot.

Annak ellenére, hogy a három utas nem tett panaszt a történtek miatt, egy másik utas, Shannon Watts, aki hallotta a légitársaság munkatársa és az érintettek közötti párbeszédet, megosztotta az esetet a Twitteren, és igen elítélően nyilatkozott a légitársaságról. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

A United Airlines lehetővé teszi alkalmazottai, vagy azok hozzátartozói és barátai számára, hogy ingyen utazhassanak. Az ilyen speciális utasokra azonban bizonyos öltözködési előírások vonatkoznak, mert – mint a United szóvivője fogalmazott – ők gyakorlatilag a légitársaságot képviselik.

A dresscode tiltja a cicanadrághoz hasonló, elasztikus anyagból készült nadrágok viselését. A fizető utasok természetesen viselhetnek ilyen típusú ruházatot. A szóvivő szerint azonban a tangapapucsot, a fehérneműt láthatóvá tevő ruhát vagy tépett farmernadrágot viselő speciális utasok esetében is ugyanúgy járnának el, mint a lányoknál. Arra azonban nincs válasz, miért találta a légitársaság elfogadhatónak a lányok apjának ruházatát, aki mindössze egy rövidnadrágot viselt – veti fel a kérdést a New York Times az esetről írott cikkében, melyben több hollywoodi sztár Twitter-megjegyzéseit is közzéteszi a témában.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Stájerország Túl szép, hogy rövid ideig maradjunk. Fedezze fel Ausztria zöld szívét!

szalay3 új galériát hozott létre
Magyarország, Nagybörzsöny, SzG3
8 órája
Laczko új galériát hozott létre
Hall in Tirol
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Alpesi riviera (Svájc)
11 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Országos kéktúra 31. nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.