A leggings nem elfogadható viselet a United Airlines szerint

A leggings nem elfogadható viselet a United Airlines szerint

Nem engedtek fel két tinédzser lányt a United Airlines egyik járatára vasárnap, mert speciális utasként a fiatalok nem tartották be a rájuk vonatkozó öltözködési előírásokat – írja az MTI az esetről, mely nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában.

A légitársaság tájékoztatása szerint a kísérettel utazó kiskamasz lányoktól nem tagadták volna meg a felszállást, amennyiben fizető utasok lettek voltak. Mint kiderült, a lányok engedelmeskedtek a légitársaság utasításának, és átöltöztek. Ők és kísérőjük lekésték a járatot.

Annak ellenére, hogy a három utas nem tett panaszt a történtek miatt, egy másik utas, Shannon Watts, aki hallotta a légitársaság munkatársa és az érintettek közötti párbeszédet, megosztotta az esetet a Twitteren, és igen elítélően nyilatkozott a légitársaságról. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

A United Airlines lehetővé teszi alkalmazottai, vagy azok hozzátartozói és barátai számára, hogy ingyen utazhassanak. Az ilyen speciális utasokra azonban bizonyos öltözködési előírások vonatkoznak, mert – mint a United szóvivője fogalmazott – ők gyakorlatilag a légitársaságot képviselik.

A dresscode tiltja a cicanadrághoz hasonló, elasztikus anyagból készült nadrágok viselését. A fizető utasok természetesen viselhetnek ilyen típusú ruházatot. A szóvivő szerint azonban a tangapapucsot, a fehérneműt láthatóvá tevő ruhát vagy tépett farmernadrágot viselő speciális utasok esetében is ugyanúgy járnának el, mint a lányoknál. Arra azonban nincs válasz, miért találta a légitársaság elfogadhatónak a lányok apjának ruházatát, aki mindössze egy rövidnadrágot viselt – veti fel a kérdést a New York Times az esetről írott cikkében, melyben több hollywoodi sztár Twitter-megjegyzéseit is közzéteszi a témában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek