Hamarosan Prágában láthatjuk a Thyssen-Bornemisza kortárs gyűjteményét

Hamarosan Prágában láthatjuk a Thyssen-Bornemisza kortárs gyűjteményét

Öt éven át Prágában állítja ki száz legjelentősebb darabját 2018 júniusától a Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TAB21) osztrák kortárs műgyűjtemény – írja az MTI.

Francesca von Habsburg aláírja a megállapodást a Cseh Nemzeti GalériávalFotó: Thyssen-Bornemisza Art Contemporary / Facebook

A műgyűjtemény áthelyezéséről Francesca von Habsburg, a TAB21 alapítója és Jirí Fajt, a Cseh Nemzeti Galéria igazgatója írta alá péntek este a megállapodást. Egyelőre annyit tudni, hogy a Thyssen-család kortárs műgyűjteményének száz legérdekesebb darabját a 19. század elején a királyi vár szomszédságában épült prágai Salm-kastélyban állítják ki, néhány nagyinstallációnak pedig a Vásárcsarnok tágas terme ad otthont.

A Cseh Nemzeti Galéria épülete, mely jövőre nagy számban fogadja majd a kortárs művészetek rajongóitFotó: Thyssen-Bornemisza Art Contemporary / Facebook

Bár a kortárs művészet rajongói mostantól egyértelműen Prágát veszik majd célba, az alapító elmondása szerint a fenti megállapodás létrejötte nem jelenti feltétlenül azt, hogy Bécsben már nem állítanak ki a jövőben.

A műgyűjtemény jelenleg a bécsi Augartenben bérel kiállítóhelyeket, az erről szóló szerződés az év végével jár le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek