Tomboló vihar Lengyelországban: áramkimaradás, szünetelő hajóközlekedés

Több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül a Lengyelországban hétfő este óta tomboló vihar miatt, hét ember megsérült, a szél háztetőket rongált meg és fákat döntött ki, a károk a tenger közelében a legjelentősebb.

Pawel Fratczak, a tűzoltóság szóvivője szerda reggel azt közölte, hogy az utakra és autókra dőlt fák és faágak miatt öten megsérültek, és munka közben megsérült két tűzoltó is. A tűzoltóságot hétfő este óta csaknem háromezerszer riasztották az utat eltorlaszoló, kidőlt fák és leszakadt elektromos vezetékek miatt. Az erős szél 184 épület, köztük 135 lakóház tetejét is megrongálta.

A kedd délutáni órákban országszerte több mint 60 ezer háztartás maradt áram nélkül, szerda reggelre ez a szám kevesebb mint 13 ezerre csökkent. A vihar fokozatosan csillapodik.

A legtöbb kárt a helyenként óránkénti 120 kilométeres sebességű széllökések az északi vajdaságokban, a tengermelléken okozták. Két balti-tengeri kikötőben, Ustkában és Rowyben kedd óta riasztás van érvényben a viharos idő miatt, és szünetel a hajóközlekedés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek