» Hírek

Elengedték a túszokat a Máltára térített líbiai gépről

| | Nem érkezett még hozzászólás

Eltérítettek egy líbiai belföldi légi járatot, ami 118 emberrel a fedélzetén végül Máltán szállt le, a két gépeltérítő a gép felrobbantásával fenyegetőzött. A máltai miniszterelnök szerint a fedélzeten hétfős személyzet és 111 utas volt: 82 férfi, 28 nő és egy csecsemő - írta kora délután az Index. Valamivel később Joseph Muscat máltai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében közölte, hogy hatvanöt utast elengedtek a légikalózok a Máltára térített líbiai repülőgépből.

Az első hírek szerint a gép pilótája azt közölte a máltai földi irányítással, hogy a kalózoknál egy házilag készített robbanószerkezet van. A repülőtéren egy ideig minden induló járatot késleltettek, majd közölték hivatalosan, hogy a légikikötő ismét a szokásos rendben működik. Előzőleg több, a szigetországba érkezett járatot más, külföldi repülőterekre irányítottak át. A gépeltérítés tényét aztán megerősítette az ENSZ által elismert líbiai kormány, amelynek közlekedési minisztere tárgyal a géprablókkal - jelentette a LANA líbiai hírügynökség.

A kormányfő megerősítette, hogy a repülő felrobbantásával fenyegetőző légikalózok szabadon engedik a nőket és gyermekeket a gép 111 utasa közül. Az elengedett utasok szerint a két légikalóznál kézigránátok vannak, de nem világos, hogy mit követelnek - közölte a kormányfő.

Az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság belföldi, eredetileg Szabhából Tripoliba tartó gépe, egy Airbus A320-as a máltai főváros nemzetközi repülőterének leszállópályáján áll. A gépeltérítőkkel az ENSZ által elismert líbiai kormány segítségével tárgyaltak - írja az MTI.

FRISSEBB: A máltai kormányfő által kiadott közlemény szerint vérontás nélkül ért véget a gépeltérítési akció. A gépeltérítők az összes utast szabadon engedték, majd a személyzettel együtt elhagyták a repülőgépet. A TNM máltai televízióban látni lehetett, amint a gépeltérítők elhagyják a gépet, és katonák megbilincselik őket. Joseph Muscat máltai miniszterelnök Twitter-üzenete szerint a gépeltérítőket őrizetbe vették, a líbiai külügyminiszter úgy tudja, a tettesek politikai menedékjogot kérnek Máltán.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
15 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.