» Hírek

Pokolgép robbant a gízai piramisokhoz vezető úton

| | Nem érkezett még hozzászólás

Hat rendőr életét oltotta ki egy pokolgépes támadás pénteken Kairóban, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál - közölte az MTI biztonsági forrásokra hivatkozva. A robbantásban további három rendőr és négy civil megsebesült.

A merénylet a városközpontot a gízai piramisokkal összekötő úton történt. A támadók egy rendőrségi ellenőrzőponthoz közeli kukában vagy mellette helyezték el a robbanószerkezetet. Feltehetően az ellenőrzőpont mellett parkoló két rendőrségi terepjárót vették célba. Az egyik gépkocsi teljesen megsemmisült a detonációban, a másikban pedig súlyos károk keletkeztek. A rendőrség lezárta a környéket. Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Egyiptomban megszaporodtak a hasonló támadások a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfő megbuktatása, 2013 óta. Leggyakrabban a Sínai-félsziget északi részén történnek, de előfordulnak másutt, a fővárosban is. A pénteki volt a legsúlyosabb támadás május óta - akkor Kairó egyik peremvárosában tüzet nyitottak egy kisbuszban utazó civil ruhás rendőrökre, és nyolcan közülük megöltek. Akkor a támadás elkövetését Szíria és Irak nagy területeit megszálló Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

FRISSEBB: A merénylet elkövetőjeként a Hazm Mozgalom nevű egyiptomi szélsőséges csoport jelentkezett. A csoport tevékenysége korábban csak az internetre korlátozódott. A szélsőségesek végül júliusban léptek a tettek mezejére, amikor is megölték el-Fajjúm tartomány Támíja körzet rendőrfőnökét. A Hazm Mozgalom azóta több támadás elkövetését vállalta magára, egyebek közt az egyiptomi főügyész helyettese elleni szeptemberi gyilkossági kísérletét Kairóban.
   
   

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.