Madagaszkárra utaznak nyomozni az eltűnt maláj repülő áldozatainak hozzátartozói

Madagaszkárra utaznak nyomozni az eltűnt maláj repülő áldozatainak hozzátartozói

Madagaszkárra utaznak a két és fél évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között eltűnt malajziai repülőgép utasainak hozzátartozói, hogy a roncsok után kutassanak, és fényt derítsenek a katasztrófa okaira – jelentette be a családtagokat tömörítő Voice 370 nevű csoport.

A szervezet közleménye szerint négy malajziai, két kínai és egy francia hozzátartozó indul útnak decemberben az afrikai szigetországba, ahol korábban már előkerültek feltehetőleg az eltűnt utasszállítóhoz tartozó darabok. A hétfős csapat december 3-tól 11-ig tartózkodik Madagaszkáron, és megpróbálja majd a helyieket rábírni arra, hogy vegyenek részt ők is a roncsok felkutatásában.

Fotó: Bloomberg / Getty Images HungaryForrás: Travelo

 A Voice 370 gyakran rója fel a hatóságoknak a gép utáni keresési műveletek összehangolásának hiányát az Indiai-óceán nyugati részén, illetve Afrika keleti partjai mentén. Bár kerültek elő roncsdarabok, azt továbbra is homály fedi, mi történhetett a géppel. Egy november elején Ausztráliában közzétett jelentésből az derült ki, hogy az utasszállító magassága meredeken és egyre növekvő mértékben csökkent az eltűnés előtt.

"Az eddig talált rendkívül fontos leletek ellenére egyik felelős fél sem képes módszeres és szervezett keresést végezni" – panaszkodott a Voice 370 a kutatási műveletekre utalva, amelyekben Ausztrália, Kína és Malajzia vesz részt. A három ország 146 ezer négyzetkilométeres területen folytatja a roncsok keresését, amelynek költsége 160 millió dollár (csaknem 47 milliárd forint) és jelenleg is tart. "A jelenlegi helyzetben pedig nem maradt más választásuk a hozzátartozóknak, mint hogy kézbe vegyék a dolgot, és maguk találjanak választ és megoldást a rejtélyre" – magyarázta közleményében a Voice 370 nevű csoport.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt Kuala Lumpurban, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek