Nem gyűlt össze elég pénz az Óz madárijesztő-jelmezének megmentésére

Nem gyűlt össze elég pénz az Óz madárijesztő-jelmezének megmentésére

Nem érte el a kitűzött célt az Óz, a csodák csodája című 1939-es filmklasszikus Madárijesztő-jelmezének megmentésére indított adománygyűjtő akció, amelyet a washingtoni Smithsonian múzeum hirdetett meg, írja az MTI.

A Smithsonian Amerika-történeti Nemzeti Múzeuma eredetileg a filmben használt vörös cipellők megőrzésére indított adománygyűjtő kampányt a Kickstarteren. Ám miután ez az online akció elérte a kitűzött 300 ezer dolláros (87 millió forintos) célt, a múzeum az adakozók nagylelkűségében bízva meghosszabbította a kampányt, és újabb 85 ezer dolláros (25 millió forintos) célt tűzött ki az egykor Ray Bolger viselte Madárijesztő-jelmez helyreállításához és méltó elhelyezéséhez. A kosztümöt a színész özvegye, Gwendolyn Bolger adományozta a múzeumnak 1987-ben.

 Laura Duff, a múzeum szóvivője megnyugtatta a közvéleményt, hogy bár a szerdán zárult adománygyűjtésen a 300 ezer dolláron felül 49 ezer dollár (14 millió forint) gyűlt össze, ami nem elegendő a tervezett munkálatokra, a Madárijesztő-jelmez restaurálása azért nem marad el. Hozzáfűzte, hogy sokan nem a Kickstarteren adakoztak, hanem egyenesen a múzeumhoz juttatták el támogatásukat, és maga az intézmény is arra törekszik, hogy előteremtse a szükséges további forrásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek