Ez már a harmadik cápatámadás egy hónapon belül Kelet-Ausztráliában

Ez már a harmadik cápatámadás egy hónapon belül Kelet-Ausztráliában

Egy hónapon belül a harmadik cápatámadás történt Ausztrália keleti partjainál, Sydneytől északra, írja az MTI.

Hétfőn a Byron-öbölben harapott meg egy cápa a combján egy szörfözőt, aki súlyosabb sérülések nélkül megúszta a támadást. A 36 éves férfi a szörfdeszkáján feküdt, amikor a cápa rátámadt, és a deszka felfogta a harapások zömét. A szörföző azt mondta az orvosoknak, határozottan az volt a benyomása, hogy a cápa a vízbe akarta borítani őt a szörfdeszkáról.

Ugyanebben az öbölben október 12-én is megsebesült cápatámadásban egy fiatal szörföző. Szeptember 26-án a 36 kilométerre délre fekvő Ballina partjainál harapott meg cápa egy 17 éves hullámlovast. Másfél év alatt ez volt a 13. cápatámadás a térségben. Ballinánál tavaly februárban egy cápa halálra marcangolt egy 41 éves japán szörfözőt.

A fénykép ugyanazon a partszakaszon készült, ahol a szeptemberi támadás is történtFotó: Rotorwing Helicopter/Whitehotpix / Northfoto

 Vasárnap több százan tüntettek Ballinában a hatóságok által kihelyezni tervezett cápaelhárító háló ellen. A strandok körül kifeszített háló nem nyújt teljes védelmet a cápák ellen, ugyanakkor halálos csapda számos tengeri élőlény számára.

A hétfői incidens után a hatóságok 36 órás fürdési tilalmat rendeltek el Byron Bayben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek