Megszűnik a hajójárat, amelyen magyar diákok halálos balesetet szenvedtek

Megszűnik a hajójárat, amelyen magyar diákok halálos balesetet szenvedtek.

Megszűnik az a philadelphiai városnéző kacsahajó járat, amelyen 2010 nyarán magyarok is halálos balesetet szenvedtek, írja az MTI.

A "Szállj fel a kacsára" névre keresztelt pennsylvaniai városnéző járat meghatározatlan időre függesztette fel tevékenységét. Honlapján az üzemeltető cég pénzügyi okokra hivatkozva búcsúzott el csütörtökön a vendégkörtől, és "jókívánságokat és felebaráti szeretetet" küldve köszöni meg az eddigi érdeklődést.

A cég közleménye rövid, de ebben leszögezi, hogy az üzemeltetési költségek emelkedése mellett a biztosítási költségek 330 százalékos emelkedése is hozzájárult ahhoz, hogy nem tudják tovább fenntartani a közkedvelt városnéző hajót.

A város vezetői a Philadelphia Inquirer című helyi lapnak elmondták: meglepetésként érte őket a kacsahajó búcsúközleménye. A városnéző sétahajó ugyanis 2003 óta több mint egymillió utast vitt körbe az Egyesült Államok egyik legrégebbi és történelmileg egyik legjelentősebb városa, Philadelphia körül kanyargó Delaware folyón. Mark Squilla városi tanácsnok - szintén a helyi lapnak - azt nyilatkozta, hogy meglepte őt is a bejelentés, de ezt a céget jó ideje aggodalommal figyelte, mert túl sok biztonsági probléma volt vele.

A Philadelphia Inquirer is feleleveníti, hogy 2010. júliusában két magyar fiatal fulladt a Delaware folyóba, amikor a kacsahajó balesetet szenvedett. Tizenöt fős mosonmagyaróvári cserediák csoport tartózkodott a hajón, amikor az kigyulladt és összeütközött egy uszállyal.

Mindkét magyar diák holttestét megtalálták, a tragédia áldozatainak és az elhunytak hozzátartozóinak a hajót üzemeltető cég - per után - tizenhét millió dolláros kártérítést fizetett. Kétmilliót a balesetet szenvedett diákok kaptak, tizenötmillió dolláron pedig a vízbe fulladt két diák családjai osztoztak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek