Kiürítették a frankfurti repülőtér egy részét

 Kiürítették a frankfurti repülőtér egy részét

A repülőtér üzemeltetője Twitter-oldalán közölte: az 1-es terminálon egy ember a biztonsági ellenőrzés befejezése előtt jutott be az A jelzésű várakozási területre, ezért a szövetségi rendőrség úgy döntött, kiürítik az A és az A+ jelzésű területet és valamennyi utas esetében újra elvégzik a biztonsági ellenőrzést - írja az MTI.

Előzőleg a Bild című lap hírportálján arról írt, hogy egy nő ellenőrzése közben jelzést adott a robbanószer kimutatására szolgáló berendezés, mire a nő "eltűnt a tömegben". Az üzemeltető nem erősítette meg a robbanószerről szóló értesülést. Közleménye szerint a kiürítés "elővigyázatossági intézkedés".

Nem erősítette meg a Bild értesülését a szövetségi rendőrség frankfurti repülőtéri kapitánysága (Bundespolizei AirFra) sem, amely Twitter-oldalán közölte, hogy egy ember ellenőrzés nélkül jutott be a biztonsági területre, de "nincs szó bombafenyegetésről".

A frankfurti a legnagyobb repülőtér Németországban, évente nagyjából 60 millió utazó használja.

Frissebb: A német szövetségi rendőrség frankfurti repülőtéri kapitányságának szóvivője, Christian Altenhofen az N24 hírtelevíziónak elmondta, hogy megtalálták azt a nőt, aki miatt kiürítették az 1-es terminál A és A plusz jelzésű várakozási övezetét. A szóvivő kiemelte, hogy nem találtak robbanószert vagy gyanús tárgyat. A repteret kora délután megnyitották.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek