» Hírek

Egy hónapon át küzdött a túlélésért egy turista Új-Zélandon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Négy hét után találtak rá a hatóságok Új-Zéland déli szigetének hóborította távoli csücskében egy cseh nőre, aki párjával együtt indult túrázni, de a férfi nem sokkal később meghalt egy balesetben - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Olaf Jensen rendőrfelügyelő szerint a nőre szerdán találtak rá a hatóságok a hófödte Routeburn túraútvonal mentén lévő kunyhóban. A nőt egy helyi kórházba szállították, az állapota nem súlyos, de megviselték a történtek, írja az MTI.

Jensen elmondása szerint a fiatal pár július 26-án indult el a 32 kilométeres túrára, amely általában három napot vesz igénybe, ám eltévedtek, mivel a turistajelzéseket betemette a hó. A páros rendesen fel volt szerelkezve egy túrához, de nem azokhoz a környezeti feltételekhez, amelyekkel szembesültek.

Eltévedésük második napján a férfi leesett egy meredek lejtőn és meghalt. A nő a következő három éjszakát a fagyban töltötte, majd rátalált az erdőfelügyelet egyik kunyhójára és betört oda. A testhőmérséklete ekkor már alacsony volt, némi fagyást és kisebb sérüléseket is szenvedett.

A kunyhónál volt tűzifa és a vadőrök feltehetőleg némi élelmiszert is hátrahagytak. A nő valószínűleg egy közelben lévő másik kunyhóba is betört, hogy élelmet szerezzen.

"A tapasztalatai alapján és a lavinaveszély miatt a nő úgy ítélte meg, hogy az lesz a legjobb, ha a kunyhóban marad, ami valóban a legjobb döntés volt" - mondta Jensen, hozzátéve, hogy a nő egy nagy "h" betűt rajzolt a hóba, hogy jelezze, segítségre van szüksége, ám a szélsőséges körülmények miatt járhatatlanná vált útvonalat elkerülték a túrázók.

A rendőrfelügyelő szerint a cseh konzulátus csak szerdán jelentette a pár eltűnését. A rendőrség megtalálta a turisták autóját a túraútvonal elején és helikoptert küldött a felkutatásukra.

A rendőrség csütörtök délután kezd kutatni a férfi holtteste után.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.