Pokolgép robbant egy dél-thaiföldi szállodánál

Pokolgépes merényletet követtek el kedden éjjel a dél-thaiföldi Pattani városának egyik szállodájánál, a két egymást követő robbanásban egy ember meghalt és 30 megsebesült.

Winyu Tiamray rendőr alezredes szerdán a Reutersnak elmondta, hogy a Southern Hotel mögötti parkolóban történt első robbanásban még senki sem sérült meg. "A második robbanás azonban egy teherautóból származott, amelyet a szálloda bejáratánál parkoltak le, szemben egy karaoke bárral és egy masszázsszalonnal, és itt egy ember meghalt, 30 pedig megsebesült" - írja az MTI a helyi rendőrség közleménye alapján.

Az újabb terrorcselekmény kevesebb mint két héttel azután történt, hogy robbantások sorozatát követték el három népszerű dél-thaiföldi üdülőhelyen és egy negyedik városban. Az augusztus 11-12-i robbantásokban négy ember halt meg és több tucatnyian megsebesültek, köztük tíz európai turista.

A túlnyomórészt muzulmánok lakta három dél-thaiföldi tartományban, Jalában, Pattaniban és Narathivatban 2004 januárjától erőszakos formát öltött a buddhista uralommal szembeni több évtizedes ellenállás, az erőszakcselekmények azóta több mint hatezer ember életét követelték. A három tartomány egykor a maláj muzulmán szultánság része volt, mígnem Thaiföld 1909-ben bekebelezte őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek