Budapesti járatokat is érint az egyhetes Air France-sztrájk

Egyhetes demonstrációt hirdetett szerdától augusztus 2-ig a légiutas-kísérők 45 százalékát tömörítő két szakszervezet. Az Air France egyelőre nem tudta megmondani, pontosan hány járat lehet érintett.

Az előrejelzések szerint leginkább az Air France belföldi és európai járatait érintheti az újabb munkabeszüntetés, várhatóan 30 százalékuk nem indul el, ugyanakkor a hosszútávú járatok jelentős része várhatóan felszáll, számolt be az airportal.hu. 

Fotó: Wikimedia Commons

A légitársaság tájékoztatása szerint azok után tudnak biztosat mondani, hogy a szakszervezet bejelenti, pontosan hány légiutas-kísérő vesz részt az akcióban. Előzetes várakozások szerint a stewardessek 35 százaléka nem áll munkába.

Az is előfordulhat, hogy az adott járat elindul, de korlátozzák az utasok számát, hogy a csökkentett létszámú hajózó személyzettel is fel tudjon szállni a repülőgép.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a szerdai párizsi járatok közül törölték a 14.50-kor (AF1294) és a 22.55-kor (AF1694) érkező, valamint a 15.45-kor (AF1295) induló járatot.

Azoknak, akiknek erre az időszakra van foglalásuk az Air France ingyenesen átfoglalja őket a augusztus 3-tól 12-ig tartó időszakra.

A munkabeszüntetés oka, hogy a szakszervezeteknek nem sikerült megállapodniuk a menedzsmenttel az októberben lejáró kollektív szerződésről, amely egyebek mellett a béreket is szabályozza.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek