Száznál is több járatot töröltek a közeledő szupertájfun miatt

Száznál is több járatot töröltek a közeledő szupertájfun miatt

Tajvanon több mint száz repülőjáratot töröltek vagy indítanak késve, valamint iskolákat zárnak be a közeledő szupertájfun, a Nepartak miatt - írja az MTI a helyi média beszámolója alapján.

A helyi hatóságok felkészültek a vasúti közlekedés felfüggesztésére, helyenként oktatási intézmények, hivatalok bezárásáról intézkedtek és készültségbe helyezték a hadsereget is. Az illetékesek intézkedéseket hoztak a kikötők és a veszélyeztetettnek ítélt területek várható kármentesítésére, a hadsereg csaknem 3900 járművet helyezett készenlétbe, ezenkívül több tízezer katona is kész a katasztrófa elhárítására - közölte a védelmi tárca vezetője a helyi törvényhozásban.

Ezzel egy időben a tűzoltóság 7 ezer tagját és 16 helikopterét hozta azonnal bevethető állapotba. Az óránkénti akár 245 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves esőzésekkel kísért trópusi ciklon várhatóan péntekre virradóra érkezik meg a szigetre. A Nepartak az idei tájfun-szezonban az első, amely eléri Tajvant a sziget keleti partjainál és várhatóan végigvonul rajta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek