Gyerekek haltak meg vízitúrázás közben Oroszországban

Tizennégy vízitúrázó gyerek életét vesztette, amikor csónakjaikat felborította a vihar az Északnyugat-Oroszországban fekvő karéliai Szjamozero tavon.

A baleset szombaton történt. Sajtójelentések szerint a meteorológiai szolgálat a tragédiát megelőzően erős viharra figyelmeztetett. Három csónakban 47, 12 és 15 év közötti gyerek, valamint négy oktató tartózkodott. Az áldozatok valamennyien Moszkvából érkeztek egy olyan csoporttal, amelynek tagjai vagy árva gyerekek, vagy hátrányos helyzetű családokból származnak, és pihenésüket a moszkvai önkormányzat finanszírozta - írta az MTI vasárnap este Vlagyimir Markin, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivőjének közleménye alapján.

A bűnügyi nyomozásokat végző szövetségi testület vizsgálatot indított az ügyben. A gyerekeket nyaraltató, Park-otel Szjamozero nevű cég vezetőjét, annak helyettesét, valamint két oktatónőt őrizetbe vettek. A vízitúrát nem jelentették be előre a hatóságoknál, így a bajba jutottak mentése csak éjjel kezdődhetett meg, azután, hogy egy, a partra kivergődött 12 éves kislány értesítette egy part menti falu lakosait.

Öt gyereket kórházban ápolnak. Karélia összes gyerektáborában vizsgálatot indítottak a biztonsági előírások betartásának ügyében. Az Oroszországhoz tartozó köztársaságban a hétfőt gyásznappá nyilvánították.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek