Megölt egy turistát Balin a dagály

Egy turista életét kioltották, egy másik üdülőt pedig megsebesítettek a dagályt kísérő hatalmas hullámok az indonéziai Bali szigetén - közölték csütörtökön helyi tisztségviselők.

A két 64 éves hongkongi férfit egy szörfölésre használt, népszerű partszakaszon ragadták magukkal a hullámok, egyikük meghalt, míg másikukat jelenleg kórházban ápolják - mondta el Gde Dzsaje, a katasztrófavédelem egyik illetékese, számolt be az MTI.

A két áldozat egy 22 fős csoporttal érkezett a szanuri Padang Galak strandra múlt hét végén, hogy elbúcsúztassák egy elhunyt barátjukat, és az óceánba szórják hamvait.

A szokatlanul nagy hullámok több parti kávézóban és étteremben is kárt tettek Dzsembrana üdülőövezetben - tette hozzá Dzsaje.

A Balin nyaralókat óvatosságra intették, mivel a meteorológiai szolgálat szerint a hónap végéig folytatódik a szélsőséges időjárás.

"A parti őrség több strandon megerősítette jelenlétét, és helyenként tiltják a vízi tevékenységeket" - mutatott rá a tisztségviselő.

Korábban több száz épületet rongált meg a dagály a szintén Indonéziához tartozó Jáva szigetén, és sokaknak el kellett hagyniuk part menti otthonukat a hullámok pusztítása miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek