EgyptAir: Hamis bombariadó és kényszerleszállás

Hamis bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre szerdán Üzbegisztánban az EgyptAir egyiptomi légitársaság egyik utasszállító repülőgépe, amely Kairóból a kínai fővárosba, Pekingbe tartott - közölték hírügynökségek.

Az al-Vaszat hírportál jelentése szerint az egyiptomi repülőtéri hatóságok névtelen telefonos bejelentést kaptak arról, hogy pokolgépet helyeztek el az utasszállító repülőgépen, számolt be az MTI.

Az al-Ahram című egyiptomi újság internetes oldalán azt írta, az egyiptomi légügyi hatóságok a bejelentést követően arról határoztak, hogy a gép a legközelebbi repülőtéren szálljon le. Üzbegisztán engedélyt adott arra, hogy az utasszállító Urgencs település légikikötőjében landoljon, a hatóságok bombaszakértőket irányítottak a városba.

Az Uzbekistan Airways üzbég légitársaság közleményében azt írta, hogy az utasszállító fedélzetén 118 utassal és 17 fős személyzettel rendben leszállt, az embereket kimenekítették. A repülőgépet átvizsgálták, pokolgépet nem találtak.

Az elmúlt hónapokban két komoly incidens is történt az EgyptAir repülőgépeivel: egyik gépét március végén Ciprusra térítették, majd május 19-én a Párizsból Kairóba tartó járata a Földközi-tengerbe zuhant 66 emberrel a fedélzetén. A gép roncsait még nem találták meg, a katasztrófa oka egyelőre nem ismert. A légitársaság képviselőit, illetve az egyiptomi hatóságokat gyakran azzal vádolják, hogy nem képesek szavatolni a légi közlekedés, illetve az utasok biztonságágát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek