Törvényt hoztak a Times Square elkanászodott mesefiguráinak megregulázására

Törvényt hoztak a Times Square elkanászodott mesefiguráinak megregulázására

Törvénybe foglalták New Yorkban, hogy pontosan hol és hogyan folytathatják tevékenységüket a Times Square mesefigurái, vagyis azok a jelmezbe bújt emberek, akik azzal keresik a betevőjüket, hogy turistákkal pózolnak - írja az MTI.

New York polgármestere, Bill de Blasio csütörtökön írta alá a javaslatot, amelynek értelmében a városi hatóságoknak ezentúl joguk lesz korlátozni a mesefigurák mozgását és megakadályozni, hogy azok feltartóztassák a járókelőket a tér forgalomtól elzárt részein.

Fotó: Xinhua / Eyevine / Northfoto

A városi tanács egy éve próbálja megzabolázni a teret ellepő erőszakos kéregetőket, akik közül néhányan egyenesen követelik a pénzt a járókelőktől, miután pózoltak velük. Múlt nyáron egyebek között meztelen, testfestett nők okoztak felfordulást a téren, ahol a New York-iak millióin túl, évente 39 millió turista fordul meg.

A városi tanács áprilisban hagyta jóvá a javaslatot. A szavazást megelőző meghallgatások egyikén a téren Jokerként pózoló Keith Albahae "igazságtalannak" nevezte az új szabályokat. Mint fogalmazott: "remek szórakozást nyújtunk. Gyakorlatilag csak azokat az embereket zavarja a tevékenységünk, akik ingyen akarnak fotózkodni. Senki sem kötelez arra, hogy fényképet készíts, és ha valaki még is így tesz, akkor viselje, ami ezzel jár".

A New York-i rendőrség korábban már röplapokon és jelzőtáblákon is tájékoztatta a turistákat arról, hogy nem kötelező a figurák szolgáltatásaiért fizetni. A rendőrség civil szervezetekkel összefogva az után lépett akcióba, hogy több támadás is történt a fizetni nem akaró turisták, köztük gyerekek ellen is. Egy Pókembernek beöltözött személy például egy rendőrt is megütött, aki éppen egy nőnek magyarázta, hogy nem kötelező borravalót adnia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek