» Hírek

Törvényt hoztak a Times Square elkanászodott mesefiguráinak megregulázására

| | Nem érkezett még hozzászólás

Törvénybe foglalták New Yorkban, hogy pontosan hol és hogyan folytathatják tevékenységüket a Times Square mesefigurái, vagyis azok a jelmezbe bújt emberek, akik azzal keresik a betevőjüket, hogy turistákkal pózolnak - írja az MTI.

New York polgármestere, Bill de Blasio csütörtökön írta alá a javaslatot, amelynek értelmében a városi hatóságoknak ezentúl joguk lesz korlátozni a mesefigurák mozgását és megakadályozni, hogy azok feltartóztassák a járókelőket a tér forgalomtól elzárt részein.

A városi tanács egy éve próbálja megzabolázni a teret ellepő erőszakos kéregetőket, akik közül néhányan egyenesen követelik a pénzt a járókelőktől, miután pózoltak velük. Múlt nyáron egyebek között meztelen, testfestett nők okoztak felfordulást a téren, ahol a New York-iak millióin túl, évente 39 millió turista fordul meg.

A városi tanács áprilisban hagyta jóvá a javaslatot. A szavazást megelőző meghallgatások egyikén a téren Jokerként pózoló Keith Albahae "igazságtalannak" nevezte az új szabályokat. Mint fogalmazott: "remek szórakozást nyújtunk. Gyakorlatilag csak azokat az embereket zavarja a tevékenységünk, akik ingyen akarnak fotózkodni. Senki sem kötelez arra, hogy fényképet készíts, és ha valaki még is így tesz, akkor viselje, ami ezzel jár".

A New York-i rendőrség korábban már röplapokon és jelzőtáblákon is tájékoztatta a turistákat arról, hogy nem kötelező a figurák szolgáltatásaiért fizetni. A rendőrség civil szervezetekkel összefogva az után lépett akcióba, hogy több támadás is történt a fizetni nem akaró turisták, köztük gyerekek ellen is. Egy Pókembernek beöltözött személy például egy rendőrt is megütött, aki éppen egy nőnek magyarázta, hogy nem kötelező borravalót adnia.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
18 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
18 órája
cobranco élménybeszámolót írt
"Haramiák földjén" (Déli-Kárpátok)
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Alpokon át 11. nap
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.