Bombariadó miatt lezárták a szombathelyi vasútállomást

Bombariadó miatt lezárták a szombathelyi vasútállomást

Szerdán kora reggel bombariadó miatt kiürítették a szombathelyi vasútállomás épületét. A városban több helyről is szirénázást jelentettek az olvasók, valaki pedig azt írta, hogy a munkahelyén hallja, ahogy a hangosbemondó folyamatosan tájékoztatja az üres vasútállomást a bombariadó tényéről - írja a Nyugat.hu. A rendőrök átvizsgálták az állomás területét és a környező utcák parkolóit. A lap úgy tudja, egy férfi fenyegetőzött bombával.

Szombathely-Kőszeg szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A Sopron-Szombathely vonalon a vonatok Acsád Állomásig mennek, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a vonatok Körmend állomásig közlekednek, az utasok a menetrend szerinti autóbuszjáratokkal utazhatnak tovább. A Szombathely-Zalaszentiván vonalon a vonatok Püspökmolnári állomásig szállítják az utasokat, onnan vonatpótló buszok viszik az utasokat. A Szombathely-Csorna vonalon vonatok Vép állomásig közlekednek onnan vonatpótló buszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok csak Szombathely irányába szállítják az utasokat. Az érvényes vonatjegyeket és bérleteket minden olyan menetrend szerint közlekedő autóbuszon elfogadják, amelyek a térségben közlekedő személyvonatok útvonalát érintik - írta közleményében a GySEV.

A legfrissebb hírek szerint az állomást átvizsgálta a rendőrség, kilenc óra után megindult a vasúti forgalom. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan a délutáni órákra áll helyre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek