Még az Oscar-szobrok is saját beszállókártyát kaptak a Qantas gépén

Különleges bánásmódban volt részük a hollywoodi Oscar-gáláról hat díjjal hazatérő ausztrál filmeseknek: még az Oscar-szobraik is külön beszállókártyát kaptak.

George Miller Mad Max - A harag útja című posztapokaliptikus akciófilmje hat Oscar-díjat kapott a vasárnap este Los Angelesben megrendezett 88. díjátadó ceremónián. Egy díjazott kivételével az alkotók mind egy gépen tértek haza, a Quantas Los Angeles és Sydney között repülő járatán, amely erre az alkalomra a megszokott QF12 hívójel helyett az Oscar One nevet kapta - írja az MTI.

Az első osztályon utazó díjazottak Oscar-szobrai is különleges elbánásban részesültek: Oscar/Mr. névre kitöltött külön beszállókártyát kaptak, ám a felszállásnál és a landolásnál az ülések fölötti csomagtartóba zárták őket. A Quantas légitársaság szóvivője elmondta: nagyon büszkék arra, hogy értékes "rakományukkal" együtt ők vihették haza a győzteseket.

Miller harminc év után leforgatott negyedik Mad Max-filmje hatalmas siker volt a jegypénztáraknál is, az amerikai filmakadémia pedig tíz kategóriában, köztük a legjobb filmek mezőnyében jelölte Oscarra. A Mad Max végül a technikai kategóriákban aratott: a vágásért, a jelmezekért, a látványért, a hangkeverésért, a hangvágásért, valamint a legjobb sminkért és frizuráért járó díjakat vitte el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek