Mérges kígyók lepték el Argentína strandjait

Kígyóinvázió miatt elővigyázatosságból több strandot bezártak Argentína keleti és északi részén.

A dél-amerikai ország keleti felén található nagyvárosban, Quilmesben az Uruguay és a Paraná folyók találkozásánál lévő Río de la Plata tölcsértorkolat strandjaira hétfő óta nem mehetnek a fürdőzők, mivel különböző mérges kígyók jelentek meg a parton - közölte az egyik helyi illetékes, Matias Leyes, írja az MTI.

Mint mondta, a decemberi áradásokat követően a part mentén végzett takarítási munkálatok közben fedezték fel a kígyókat a vízililiomok alatt. A környéken elterjedt növényt és vele együtt a csúszómászókat a megáradt folyók sodorták magukkal.

A Quilmestől nem messze található főváros, Buenos Aires partjain is hasonló jelenségre lettek figyelmesek.

A kígyóinvázió miatt hétvégén az argentin fővárostól mintegy 300 kilométerrel északnyugatra lévő Rosarióban is bezártak a Paraná folyó strandjai. A helyiek a parton számos, élőhelyéről elsodort állatot láttak, köztük vidrákat, egy vaddisznót és egy rókakölyköt, valamint kígyókat és skorpiókat is. A beszámolók szerint a decemberi áradások idején a több mint egymillió lakosú településen víz alá kerültek a strandok és a part menti bárok teraszai is, miközben a hőmérséklet elérte a 40 Celsius-fokot.

Az Argentínát, Paraguayt és Uruguayt az utóbbi hetekben sújtó áradásokat szakértők az El Nino időjárási jelenség számlájára írják. Az El Nino a Csendes-óceán felszíni vizeinek felmelegedésével jár, és világszerte hatással van az időjárásra: miközben szárazsággal fenyegeti Délkelet-Ázsiát és Ausztráliát, áradásokat okoz Dél-Amerikában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek