Lángokban állt egy luxushotel Dubajban

Tűz ütött ki szilveszter éjszaka Dubaj egyik felhőkarcolójában, a lángok az épületnek legalább húsz emeletére kiterjedtek.

Fotó: Jon Gambrell / MTI

 A tűz az Address Downtown Hotel torony épületében ütött ki, mégpedig a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a 828 méter magas Burdzs Kalifának a közelében. Nem messze a helyszíntől nagy szabású tűzijátékot rendeztek, de egyelőre semmi sem utal arra, hogy ennek köze lenne a szállodatűzhöz - írja az MTI.

Egyes jelentések szerint a tűz a hotel huszadik emeletén keletkezett, onnan terjedt tovább az épület többi részére. A tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek, mivel nemcsak a szálloda vendégeinek, hanem a Burdzs Kalifa környékén szilveszteri ünneplésre összegyűlt tömegnek a biztonságát is védeni kellett.

Több helyszínen is terveztek tűzijátékot, az egyik helyen el sem kezdték a műsort, mert buszokkal el kellett szállítani a lángoló hotel közeléből az emberek egy részét.

A tűzesetet sokan élőben a youtube-on keresztül követik. De nem az első ilyen tűzeset idén Dubaiban: februárban egy 336 méter magas toronyház lobbant lángra. Akkor az Index az eset kapcsán arról is írt, hogy milyen tanácsot érdemes megfogadnia annak, aki egy kigyulladt felhőkarcolóban tartózkodik éppen.

FRISSEBB: A legutolsó információk szerint 16 sérültje van a tűzesetnek. Az emírség hatóságai - miután a tüzet 90 százalékban megfékezték - bejelentették, hogy a tervezett újévi ünnepségeket folytatják, felhasználva az e célra odavitt 1,6 tonna tűzijátékot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek