120 sérültje van a kínai komphajó-balesetnek

Több mint 120 sérültje van annak a vízi balesetnek, amelyben egy nagy sebességű komphajó egy ismeretlen tárgynak ütközött, miközben Makaóból Hongkongba tartott - jelentette a helyi online média hétfőn.

A hajón mindenki vérzett" - számoltak be utasok a South China Morning Post című hongkongi lapnak, írja az MTI. A sérültek között a legfiatalabb hat éves, a legidősebb 83. A kórházban lévők közül öten vannak válságos, ugyanennyien súlyos állapotban. Huszonhét embernek stabil az állapota.

A Turbojeten, amelyen több mint 170-en utaztak, a vasárnap esti ütközést követően megszűnt az áramszolgáltatás, és a víz beszivárgása közben, a sötétben aki tehette, mentőmellényt keresett magának. Többen ugyanis mozdulni sem tudtak, sok volt az állkapocs-, kar- vagy lábsérülés. A közösségi médiában terjedő képeken jól látszik, hogy voltak olyanok, akik az ülések alatt feküdtek.

A hatóságok azt állították: nem állt fenn annak a veszélye, hogy a hajó süllyedni kezdjen.

Az utasok elmondták, hogy a hajó nagyon kemény tárggyal ütközhetett, mert az nagy zajt keltett, és sokan leestek az ülésükről. A hatóságok még vizsgálják, hogy a komp mivel ütközött össze.

A sajtóbeszámolók emlékeztetnek rá, hogy alig két héttel ezelőtt tűz ütött ki az egyik Turbojet gépházában, miután Makaóból elindult; 134 utasa azonban sértetlen maradt. Tavaly júniusban viszont 70 ember sérült meg, amikor a különleges közigazgatású kínai város, Makaó kikötőjében egy Hongkongból érkező komphajó a kikötőhöz közel hullámtörőnek ütközött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek