Lángol egy kohászati üzem a tokiói reptér közelében

Tűz ütött ki helyi idő szerint hétfőn délben egy japán kohászati üzemben, a Tokiótól 30 kilométerre délre fekvő Kavaszakiban, a főváros Haneda nemzetközi repülőterének közelében.

A lángok néhány órával azután csaptak fel a Nippon Steel and Sumimoto Metal kohászati cégcsoport csőgyárában, hogy hétfőre virradó éjjel robbanás történt, majd tűz ütött ki az amerikai hadsereg egyik támaszpontjának raktárában, Tokiótól mintegy 40 kilométerre délnyugatra, s bár a lángok egész éjjel tomboltak, a japán média jelentése szerint senki sem sérült meg.

A rendőrség nem volt hajlandó kommentálni azt a felvetést, hogy a két tűzesetnek köze lehet-e egymáshoz. A szóvivő szerint semmilyen erre vonatkozó információval nem rendelkeznek. Az NHK japán közszolgálati televízió híradófelvételein az ipartelep felett tornyosuló hatalmas fekete füstoszlop látszott nem sokkal azt követően, hogy a tűzről hír érkezett. A tévé jelentése szintén azt hangsúlyozta, hogy sérültek nincsenek.

A lángok ugyanakkor feltehetően átterjedtek a kozmetikai és más vegyi termékeket előállító Kao cég szomszédos telepére, amelynek 600 dolgozóját emiatt evakuálták.

A Japan Airlines (JAL) és az All Nippon Airways (ANA) légitársaságok azt közölték, hogy a tokiói Haneda reptér közelében lévő tűzeset egyetlen járatukat sem érintette, járatkimaradások nincsenek. Egy közeli autópályát ugyanakkor le kellett zárni a forgalom elől - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek