» Hírek

Bukarestbe készült, Budapesten landolt a sportminiszter

| | Nem érkezett még hozzászólás
Jersey szigetének sportminisztere a klasszikus baki áldozata lett: a repülőjegyének foglalását intéző stáb egyszerűen összekeverte a magyar és a román fővárost.

Jersey sziget rendezi jövőre a Dance World Cup nevű nagyszabású nemzetközi táncbajnokságot, és Steve Pallett azért utazott volna Bukarestbe, az idei rendezvény helyszínére, hogy hivatalos ceremónia keretében átvegye a stafétabotot a román fővárostól - írja az MTI.

A miniszter szerdán a BBC-nek elismerte: a hibát az általa vezetett tárca, vagyis Jersey oktatási, sportügyi és kulturális minisztériuma követte el a téves repülőjegy-foglalással. Pallett elmondta: egészen a leszállás előtti pillanatokig nem ébredt rá, hogy nem a megfelelő városba érkezik. A hiba annál is kínosabb, mivel a sportminiszternek Bukarestben nagyszabású átadási ceremónián kellett volna részt vennie, beszédet is kellett volna tartania, és a jövő évi Dance World Cup 32 országból összegyűlő csaknem háromezer részvevője nevében át kellett volna vennie a vetélkedősorozat hivatalos zászlaját a román rendezőktől.

Pallett elnézést kért a hibás repülőjegy-foglalással és a szállásköltséggel együtt feleslegesen kiadott csaknem ezer font (több mint 440 ezer forint) közpénz elvesztegetéséért.

Merre keressük Jerseyt?
Jersey a Csatorna-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja. A Jersey Bailiffség Jersey szigetéből és több lakatlan szigetből álló brit koronafüggőség. Nem tagja az Európai Uniónak. A közel 90 ezres lakosú sziget a La Manche-csatornában, az észak-franciaországi Cotentin-félsziget nyugati partjainál fekszik, népszerűségét elsősorban napfényes strandjainak köszönheti. Gazdaságát a turizmusra és a kereskedelemre építette, híres jó minőségű krumplijáról, aminek termesztése a mezőgazdaság 80%-át jelenti. A sziget az alacsony adók és a vámmentesség miatt népszerű hely a befektetők számára.
Forrás: Wikipedia


 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
16 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.