A légkondi bekapcsolására utasították a Volán-buszok sofőrjeit

A légkondi bekapcsolására utasították a Volán-buszok sofőrjeit

A Volán-társaságok a hőségriadó miatt több intézkedést is bevezettek - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pénteken az MTI érdeklődésére, a tájékoztatás szerint a társaságok kötelezővé tették például a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban.

A tájékoztatás szerint felvették a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, amelyek a forgalmasabb közterületeken ivóvizet szolgáltatnak a lakosságnak, és kérték az autóbusz-pályaudvarok bekapcsolását a helyszínek közé.

Az autóbuszvezetők és az autóbusz-állomások személyzetének figyelmét felhívták arra, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel az utasokat, rosszullétek esetén tegyék meg a szükséges intézkedéseket. Utasításba adták, hogy az autóbuszvezetők különös tekintettel legyenek az autóbuszok rendszeres átszellőztetésére, a légbefúvó, légkondicionáló berendezések üzemeltetésére, a függönyök, sötétítők használatára.

Volán-társaságok ellenőrizték az autóbusz-állomásokon található közkutak, csapok működőképességét, állapotát, és kiemelt figyelmet fordítanak autóbuszvezetőik fokozottabb védelmének érdekében - közölte az MNV Zrt.

A Budapest Airport az MTI megkeresésére azt közölte, hogy egyelőre nem tervezi a gyalogos beszállítás felfüggesztését a nappali órákban, mivel a várakozó csarnokok légkondicionáltak, az oda vezető útvonalak fedettek, így alapesetben nem indokolt fokozott óvintézkedés, ugyanakkor a repülőtéri betonon dolgozók számára palackozott vizet osztanak, hiszen nem ritka, hogy 50 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek