Hatalmas krokodil támadását verte vissza egy ausztrál kite szörfös

Hatalmas krokodil támadását verte vissza egy ausztrál kite szörfös

Hatalmas krokodil támadását verte vissza a hét végén egy kite szörfös az észak-ausztráliai Darwin partjainál - írja az MTI.

Chris Keeping nagyjából száz méterre volt a parttól, amikor a két és fél méteres bordás krokodil rátámadt. "Már legalább két órája köröztem... aztán rossz helyen kötöttem ki, nagyjából száz méterre a parttól, a szél is elcsendesedett, és az ernyőm is megadta magát" - idézte fel a férfi az Australian Broadcasting Corporation (ABC) társaságnak adott interjújában.

"Egészen az utolsó pillanatig nem vettem észre az állatot, aztán csak egy hatalmas bumm, mintha egy teherautóval ütköztem volna. És a következő percben már hevesen ide-oda rángattak. Teljes pánik fogott el, olyan voltam, mint egy rongybaba, fogalmam sem volt, hogy mit csináljak" - tette hozzá Keeping.

A krokodil vállon harapta a férfit, majd folytatta a körözést és többször is támadásba lendült. Keepingnek azonban végül sikerült szemen döfnie a hüllőt, amitől az odébbállt. A kite szörfös elmondta, hogy a hátborzongató kaland nem riasztotta el szenvedélyétől, és ezek után is be fog menni a vízbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek