Szándékosan irányíthatta végzetébe a gépet a másodpilóta

Szándékosan irányíthatta végzetébe a gépet a másodpilóta

A kedden Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótája vélhetően szándékosan pusztította el a repülőgépet, de a hatóságoknak nincs okuk azt feltételezni, hogy terrorcselekmény történt - áll az MTI-n a balesetet vizsgáló marseille-i ügyész mai nyilatkozata.

Brice Robin sajtótájékoztatóján közölte: a másodpilóta egyedül irányította a repülőt a katasztrófa bekövetkeztekor, ő volt az, aki a gép végzetes süllyedését előidézte. A 28 éves német másodpilóta, Andreas Lubitz bár egy szót sem szólt ezalatt, de végig normálisan lélegzett, nem vesztette el eszméletét - mondta Robin a pilótafülke kommunikációját rögzítő fekete doboz felvételeire hivatkozva.

Ugyanakkor azt is közölte, hogy a másodpilótának nem voltak ismert terrorista kapcsolatai, így nincs ok terrorcselekményre gyanakodni.

A felvételek tanúsága szerint a kapitány távozott a pilótafülkéből, vélhetően a mellékhelyiségbe. Amikor megpróbált visszatérni, a másodpilóta szándékosan nem nyitotta ki az ajtót. A becsapódás előtti percekben dörömbölés hallatszott a pilótafülke ajtaján és a süllyedést jelző riasztók is megszólaltak, de a másodpilóta egy szót sem szólt. Az utasok a felvételek szerint csak röviddel a becsapódás előtt kezdtek el sikoltozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek