Lezuhant a Germanwings utasszállító repülőgépe az Alpokban

Lezuhant a Germanwings utasszállító repülőgépe az Alpokban

Lezuhant a Germanwings fapados légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-as gépe kedden a francia Alpokban, 142 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén. Francois Holland francia köztársasági elnök közlése szerint a katasztrófának valószínűleg nincsenek túlélői - adta hírül az MTI.

 

Képünk illusztráció: a Germanwings egyik Airbus A320-asa a kölni repülőtér kifutópályáján.Fotó: Rolf Vennenbernd / MTI

A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint a francia Barcelonnette régióban két helikopter találta meg a roncsokat, de a zuhanás helye a szárazföldön nehezen megközelíthető, ezért további információk egyelőre még nem állnak rendelkezésre. A 4U9525 jelzésű járatnak 9:35-kor kellett volna elindulnia Barcelonából, és 11:55-kor érkezett volna Düsseldorfba, de a Flightradar24.com adatai szerint csak 10 órakor startolt el, 10:41-kor pedig eltűnt a radarokról, miután percenként 1000 métert vesztett a magasságából - írja az Index.

A Germanwings oldala jelenleg nem elérhető, ahogy a düsseldorfi repülőtér honlapja sem. A Germanwings Facebook-oldalán közétett párszavas közleménye szerint ők is a médiából értesültek a történtekről, de jelenleg még nem tudnak megerősített információkkal szolgálni.

A 24 éves gép a Lufthansánál állt forgalomba 1991 februárjában, a légitársaság leányvállalata, a Germawings 2003-óta üzemeltette. Egyelőre semmit sem lehet tudni arról, hogy műszaki hiba, pilótahiba vagy esetleg terrorcselekmény áll a katasztrófa hátterében.

A Lufthansa és Germanwings egy ingyenesen hívható közös forródrótot állított fel, amely az érintett utasok családtagjai számára nyújt tájékoztatást az alábbi telefonszámon: 008001133 5577.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Szándékosan irányíthatta végzetébe a gépet a másodpilóta 
Andreas Lubitz egy szót sem szólt a süllyedés közben, de végig normálisan lélegzett, nem vesztette el eszméletét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek