Tizenhat halálos áldozata van az elmúlt napok lavinabaleseteinek

Tizenhat halálos áldozata van az elmúlt napok lavinabaleseteinek

Tizenhat ember vesztette életét lavinabalesetekben az elmúlt napokban Európa több országában - adta hírül az MTI.

Svájcban, Graubünden kantonban szombaton egy kilencfős csoport öt tagja lelte halálát lezúduló a hótömegek alatt, három másik balesetben pedig további három, a kijelölt pályán kívül síelő férfi vesztette életét az ország különböző pontjain, egyikük 650 métert zuhant a mélybe a lezúduló hóval együtt. A svájci Alpokban csütörtökön és pénteken is meghalt három ember lavinabalesetben.

Ausztria nyugati részén, Vorarlberg tartományban egy férfit és egy nőt sodort el lavina, ők is a kijelölt területeken kívül síeltek. Németországban, a bajorországi Fekete-erdő vidékén még pénteken két különböző lavinabalesetben egy húszéves férfi és egy ötvennyolc éves nő vesztette életét. Spanyolország északi részén, a Candachú pireneusi télisport-paradicsomban is lavina sodorta el azt a síelőt, akinek a holttestét vasárnap találták meg.

Ausztria, Svájc és Bajorország hegyeinek több vidékén emelt fokozatú lavinariadó van érvényben. Ha szeretné megtudni, hogyan lehet elkerülni egy esetleges lavinát, olvassa el a témában írt cikkünket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek