New Yorkban minden áll, de nem az évszázad hóvihara jött

New Yorkban minden áll, de nem az évszázad hóvihara jött

Több mint 4300 repülőjáratot töröltek ma Észak-Amerikában a hétfői 2800 után - írja a cnn.com. A New York körzetében található három fő légikikötő mindegyike érintett, és a vihar elvonulása után valószínűleg napokig nem áll majd helyre a rend.

Galéria: New York-ra lecsapott a hóFotó: Anadolu Agency / Europress / Getty

A vasúti és közúti forgalom is szünetel, mindez összességében körülbelül 58 millió embert akadályoz jelenleg a kontinensen. Csak a repülőjáratok kimaradása 250 000 utast kényszerített várakozásra.

New Yorkban szokatlan a csend: áll a metró- és buszközlekedés, a közúti forgalomban pedig a sürgősségi járművek kivételével senki sem vehet részt.

Az MTI legfrissebb hírei szerint eközben a kedd reggelre megérkezett hóvihar egyelőre kisebbnek bizonyul a vártnál, messze nem minden idők egyik legnagyobb havazásáról van szó.

A jelentések eddig 30 centiméternél több hóról számolnak be Connecticutban és Massachusettsben, míg a New York-i Central Parkban mostanáig csupán 15 centiméter hó hullott.

Galéria: New York-ra lecsapott a hóFotó: Anadolu Agency / Europress / Getty

Az iskolák zárva vannak, az üzletek hamarabb zárnak, a kormányhivatalok pedig ki sem nyitottak. A zsúfolt szupermarketekben élelmiszert felvásárlók tolonganak a még megmaradt árukért.

Élelmiszerhiány nincs, a hópánik miatt a boltokban tapasztalt rohamokról a mashable.com a helyzet fonákságát bemutató képriportokban számolt be, jelezve, hogy az óvintézkedések betartása mellett nagy aggodalomra nincs ok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek