Jubileumi Torkos Csütörtök

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján 2015-ben immár 10. alkalommal is megszervezi hagyományos akcióját a Magyar Turizmus Zrt. A Torkos Csütörtök időpontja 2015-ben február 19-ére esik.

A már hagyományosnak számító akcióhoz bármely magyarországi étterem csatlakozhat Fotó: Bloomberg / Europress / GettyForrás: Travelo

 A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – a farsangi maradékok elfogyasztása céljából szabad húst fogyasztani is.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek vállalniuk kell, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. A választási lehetőséget a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékából kell biztosítani.

A csatlakozni kívánó éttermek a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon regisztrálhatnak 2015. január 23-tól február 15-ig, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek majd a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában. A beszállítók akcióiról a Torkos Csütörtök honlapján a „Beszállítói kedvezmények" menüpontban olvashatnak részletesen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek