» Hírek

Veszélyes-e Párizs?

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az Európai Utazásszervezők Szövetségének elnöke szerint Párizs vonzó úticél maradt - az Eiffel-toronynál megkérdezett árusok viszont ennek ellenkezőjéről számolnak be.

Egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek arról, hogy visszaesett-e a turistaforgalom a francia fővárosban a január 8-án történt terrorcselekmények után.

Az Európai Utazásszervezők Szövetsége (ETOA) közleménye szerint továbbra is nagy a kereslet Párizs iránt. Mint azt Tom Jenkins, a szövetség elnöke a Travel Daily News-nak elmondta, nincs tudomásuk az online foglalások jelentős mértékű csökkenéséről a január 8-a előtti állapothoz képest, vagy a csoportok és egyéni utazók nagyszámú távolmaradásáról. Mindez nemcsak a város, de egy egész kontinens számára biztató fordulat, azt jelenti, hogy Európa továbbra is biztonságos. "A nagy földrajzi távolságokból érkezők különösen érzékenyen reagálnak a fenyegető hírekre, és az, hogy ez most nem következett be, jó eséllyel köszönhető a világ vezetői által azonnali válaszként adott szolidaritásnak. A menet, amelyben együtt sétált Angela Merkel, David Cameron és 2 millió civil, a lehető legszebb példa" - fogalmazott az elnök.

Az AP hírügynökség riportja ezzel egyidőben az Eiffel-toronynál és a Louvre-nál tapasztalható drasztikus látogatószám-csökkenésről tájékoztat. A megkérdezett látogatók egyike szerint terrortámadás bárhol és bármikor megtörténhet, így nem mondták le az utazásukat, hanem felkerekedtek Ausztráliából, míg egy brit főiskolai csoport tagjaként érkező fiú arról számolt be, hogy egyik társukat a szülei végül nem engedték el. A toronynál szintén megkérdezett szendvicsárus szerint alig lézengenek a látogatók. Valaki a Louvre-nál inkább annak örült, hogy most nem kell olyan sokáig várni a bejutásra, és hozzátette: "Nincs értelme távolmaradni. Figyelemmel kísértem a kormány gyors és korrekt reagálását az eseményekre, és biztonságban érzem magam."

A turisták biztonságérzetét az is növelheti, hogy Franciaország történetében példátlan módon 10 500 katonát vezényeltek ki a polgári létesítmények őrzésére, közülük 6000 pedig csak a párizsi régióban teljesít szolgálatot.

Az MTI legfrissebb tájékoztatása szerint Manuel Walls francia miniszterelnök ma jelentette be, hogy a francia kormány az elkövetkező három évben 735 milliót irányoz elő terrorellenes intézkedésekre.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.