Fennakadásokat okoz a hó Románia közlekedésben

Fennakadásokat okoz a hó Románia közlekedésben

Fennakadásokat okoz a romániai közlekedésben a szélviharral párosuló erős havazás. A romániai Országos Meteorológiai Hatóság harmadfokú (vörös) figyelmeztetést bocsátott ki hétfőn 13 óráig a Kárpát-kanyartól délkeletre fekvő Vrancea, Buzau és Braila megyékre - írja az MTI.

A hóvihar által sújtott térségben kilenc vonatjáratot töröltek, három vonat pedig elakadt a nyílt mezőn képződött hótorlaszokban. Az ítéletidő a légi közlekedésben is fennakadásokat okoz. Bukarestből csak többórás késéssel tudnak felszállni a repülők, egyes járatokat pedig töröltek.

Erdélyben csak a székelyföldi Hargita és Kovászna megyében, Brassó megyében, illetve Maros, Beszterce és Máramaros megye hegyvidékein van érvényben elsőfokú (sárga) figyelmeztetés. A meteorológiai hatóság hótérképe szerint azonban a Magyarországgal határos megyéket és Szilágy megyét leszámítva csaknem mindenütt tíz centimétert megközelítő, a dél-erdélyi megyékben pedig ennél is több friss hóval kell számolni.

A román hatóságok arra figyelmeztetik az utazókat, hogy csak akkor induljanak el, ha nagyon szükséges. A havas utakon csak téli gumiabroncsokkal felszerelt járművek közlekedhetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek