» Hírek

A magyarok egytizede voksol a téli utazásra

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Travel Channel ismeretterjesztő csatorna reprezentatív kutatása alapján a magyarok alig egytizede utazik télen - közölte az MTI.

A felmérés szerint a megkérdezettek tizenegy százaléka szokott elutazni telente, az idei télen pedig még ennél is kevesebben: mindössze kilenc százalék tervez kiruccanást február végéig.

A válaszadók hetven százaléka anyagi okokra hivatkozott, tizenöt százalékuk nem szeret télen utazni, hét százalékuk pedig arról számolt be, hogy ezen a télen nincs ideje elutazni sehova.

Azok többsége sem választ távoli úti célt, aki elutazik a télen. Nagy részük belföldön marad vagy a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve ennél is távolabbi úti célok kifejezetten ritkák. A belföldi utazások a fiatalabbak - 19-39 évesek - körében népszerűbbek, ebben a korosztályban tíz százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre.

A télen utazók fele túrázni indul, negyven százalékuk városnézést tervez, harminckilenc százalék pedig síelni vagy snowbordozni készül. A wellnessutakat ennél tíz százalékkal kevesebben választják, ami alapján arra következtethetünk, hogy a magyar utazók az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben.

A síelők háromnegyede a külföldi sípályákat választja. Ausztria, majd Szlovákia a két legnépszerűbb úti cél, Magyarország pedig harmadik a listán - utóbbi inkább a fiatalabbak körében közkedvelt.

Ezen a télen a legtöbben a két ünnep között utaznak, és a válaszadók kétharmada a családjával utazik majd. Az utazók huszonegy százaléka megy barátokkal, többnyire külföldi szilveszterezés céljából - derül ki a felmérésből.

Ha ön is úgy gondolja, ahogyan mi, hogy télen utazni igenis jó dolog, kattintson ide és böngésszen utazási ajánlataink között!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
7 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.