Ahol olcsóbb az ötcsillagos, mint az Airbnb

Gondolta volna, hogy van olyan város, ahol jobban megéri ötcsillagos hotelek között keresgélnie, mint az Airbnb oldalán? Pedig talál ilyet, méghozzá Egyesült Államokban.

A szálláshelyek árszintjét vizsgáló GoEuro Accomodation Price Index tanulmánya alapján az angol nyelvű Luxuo magazin jutott arra a következtetésre, hogy ha Bostonba készülünk, jobban járunk még ötcsillagos szállodák között keresgélve is, mint ha az Airbnb-n kutatunk egy jó fogás után a közösségi szellemben és a kereslet-kínálat közvetlen összekapcsolásában bízva.

Fotó: George Rose / Europress / Getty

A lista másik végét nézve azt is megtudjuk persze, hogy melyik városokban tudunk legtöbbet megtakarítani egy Airbnb szálláson. A legolcsóbb az albán főváros, Tirana. A második legkedvezőbb árú Madeira, a harmadik pedig a holland kék porcelánok kisvárosa, Delft.

Fotó: Myloupe / Europress / Getty

Annyi biztos, hogy egyediségben verhetetlen az Airbnb kínálata. Ha tehát nem az árcédula a legfontosabb, náluk ki lehet fogni olyan különlegességeket, mint egy repülőgép kibérlése szállásnak. És Angela Merkel régi lakása is fent van a közösségi szálláskereső oldalon. Ugyanakkor több veszélyt is tartogat, ha egy idegen lakását vesszük ki az utazásunkhoz, mint ha egy ismert hotelláncban szállunk meg. Ezért, ha ön inkább biztonsági játékos, jobb döntés lehet egy hotel. Bostonban még anyagilag is jobban jár vele.

A felmérés szerint a legdrágább Airbnb városok:

  1. Boston
  2. Cancun
  3. New York
  4. Dubaj
  5. Makaó
  6. Aberdeen
  7. Newcastle
  8. Monte Carlo
  9. Punta Cana
  10. Miami

A legjobb áron Airbnb-n ezekben a városokban találunk szállást:

  1. Tirana
  2. Madeira
  3. Delft
  4. Bangkok
  5. Sofia
  6. Bukarest
  7. Belgrád
  8. Hammamet
  9. Szarajevó
  10. Mons

A teljes szálláspiac árait nézve a legdrágább városok:

  1. New York
  2. St. Moritz
  3. Makaó
  4. Miami
  5. Nassau
  6. Boston
  7. Velence
  8. Dubaj
  9. San Francisco
  10. Monte Carlo
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek