A Brooklyn-híd tetején fotózkodott, letartóztatták

A Brooklyn-híd tetején fotózkodott, letartóztatták

Letartóztattak egy orosz turistát New Yorkban, mert felmászott a Brooklyn-híd tetejére, hogy onnét különösen szép fotókat készítsen az amerikai nagyvárosról.

A pilléről csodás kilátás nyílikFotó: Spencer Platt / Europress / Getty

 A 24 éves végzős egyetemista 5000 dollár óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon, de ezt az összeget hétfő estig nem tudta kifizetni. A turistacsoport, amellyel érkezett, nélküle utazott vissza Oroszországba.

A férfi vasárnap délután mászott fel a New York egyik jelképének számító híd egyik pillérére fotózás céljából. Épségben le is ereszkedett a kábelkötegen, lent azonban a nagy erőkkel kivonult rendőrök várták.

Hétfőn veszélyeztetés, illetéktelen behatolás és rendzavarás címén emeltek vádat ellene. A hatóságok szerint Jaroszlav Kolcsin önmagán kívül az alatta és miatta összegyűlt bámészkodó tömeg testi épségét is veszélyeztette.

Egy hónapon belül ez már a második incidens a hídon, ezért a hatóságok a biztonsági rendszabályok megszigorítását vették tervbe, egyebek közt további figyelmeztető feliratokat, biztonsági kamerákat, érzékelőket és korlátokat helyeznek ki. Július 22-én ismeretlenek két hatalmas fehér zászlóra cserélték ki a hídon lengedező nemzeti színű zászlókat, megoldhatatlan rejtély elé állítva a hatóságokat. Később két berlini művész vállalta magára az akciót, amellyel úgymond a híd német származású építtetőjére, John Roeblingre akartak emlékeztetni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek